Allegro konto junior

Od dnia 16 lipca tego roku, Allegro umożliwi korzystanie z serwisu wszystkim osobom w wieku 13 - 18 lat za pomocą konta junior jak wiadomo będą miały te konta wiele ograniczeń a także nie będą cieszyć się zaufaniem np: przesyłek za pobraniem
zdania są podzielone co wy tym myślicie ,moim zdaniem są to konta bezsensu bo i tak większość korzysta z pełnych

# Użytkownik Konta Junior jednorazowo może w ramach jednej Aukcji dokonać zakupu maksymalnie na kwotę 500 zł, chyba, że Sprzedający zrezygnuje z takiego ograniczenia.
# Użytkownik Konta Junior, z tytułu naliczonych opłat i prowizji za korzystanie z usług Allegro, w bieżącym okresie rozliczeniowym, tj. danym miesiącu kalendarzowym, nie może przekroczyć kwoty 50 zł. salda ujemnego na koncie rozliczeniowym.
# Użytkownik Konta Junior nie ma dostępu do wszystkich usług oferowanych w ramach Allegro, w szczególności:

a. nie może korzystać z usług:

* Menedżer Sprzedaży;
* Sklepy Allegro;
* Allegro WebAPI w Pakiecie Profesjonalnym

b. nie może aktywować opcji otrzymywania faktur za usługi oferowane w ramach Allegro;

c. nie może nabywać ani sprzedawać Towarów w ramach Aukcji umieszczonych w następujących kategoriach:

* Nieruchomości;
* Erotyka;
* Samochody;
* Motocykle;
* Inne Pojazdy i Łodzie;
* Trafika;
* Broń;
* Wiatrówki

d. nie może zostać uczestnikiem:

* Programu Super Sprzedawca;
* Programu Pomocnik Handlowy;
* Programu Partnerskiego Allegro;

e. nie może nabywać Towarów w ramach Aukcji prowadzonych na stronach internetowych Serwisów Zagranicznych. "

ja juz od 3 lat mam chyba normalne na allegro … Moim zdaniem nie potrzebne zamieszanie

Ja mam niby swoje konto, ale jest imiennie na moją mamę, czyli takie wspólne. Nie ma sensu zakładać konta junior bo nikt nie będzie chciał za pobraniem wysyłać (jeśli już to mało kto).

ja już któryś rok mama na siebie i nikt się o nic nie czepia

dopóki ktoś by nie zaczął kręcić wałków nikt się nie przyczepi, bo mają z tego zysk , a zauważyli ze jest dużo młodocianych użytkowników, którzy są dobrymi kontrahentami, to postanowili stworzyć konto junior , aby było więcej tych młodych , bo zapewne niektórzy się boją zakłada konta ze względu na wiek

tak BTW , znajomy wywałkował z allegro 20 tys zł , ale któregoś razu policja zapukała do drzwi i go zwinęli tyle ze wyszedł po 48h bo był niepełno letni i zwalił na swoich pełnoletnich kumpli , ze go zmuszali

Zalożylem te konto junior 19lipca. a list dostalem chyba 24

Ja mam 4 lata, tj. od 13 roku życia, 0 negatywów i myślę, że bez sensu to konto Junior :stuck_out_tongue:

ja też już mam konto na allegro na siebie już 2 rok 121 pozytywów zero negatywów konto cały czas na mnie na moje imię nazwisko, na mój numer telefonu i wgl i się nikt nie czepia jest wszystko ok.

Ciekawa inicjatywa, ale i tak wiele osób nie mających 18 lat, ma już konto na allegro. Te konto junior wydaje mi się trochę nie potrzebne, ale może dla innych będzie przydatne.

Akurat tez mam dwa junior i normalne i jakos ostatnio wyszło ze kupiłem ok 15 przedmiotów i nie ma prob;emu z pobraniówkami, tylko jeden kolo nie chciał wysłac za pobraniem