Alarm do skutera

Witam.

Mam taki pytanie.
Chodzi mi o alarm z powiadomieniem.

Jakich wy używacie alarmów, jeżeli oczywiście macie.
Jakieś linki, dane techniczne itp.
Zasięg, montaż.
Mam nadzieje że mnie rozumiecie :wink:

Powiedzmy że cena alarmu w granicach 60-90 zł.

Pozdrawiam.

Ja osobiście alarmu nie mam, preferuje zacisk na tarczę hamulcową :slight_smile:
Taniej wychodzi i w ogóle przydatny. A alarm - jak ktoś się zna to pogrzebie w kablach i go wyłączy. :slight_smile:

Matek23 napisał:

A alarm - jak ktoś się zna to pogrzebie w kablach i go wyłączy.

o prawda to prawda ;)

A jakiegoś linka dostane do tego zacisku ?

zacisk na tarcze ale najlepiej jak masz z tyłu tarcze bo z przodu blokujesz kierownice i ktos chce zwinac motor to będzie mial lipe bo jak tylko zblokujesz kierownice to normalnie przenoszą sam widzialem a co do alarmu pierdoła która moze się zepsuc i ciężko z odpaleniem będzie w potrzebie

Chodzi mi o coś takiego nawet jak wyjdę do sklepu co by mi go nie wynieśli.
Jakieś dzieciaki nie rozwaliły itp.
Czytałem ze nawet wstrząsowe są.
No ale się nie orientuje co i jak :]

Wiesz coś Najlepszą blokadą jest gruby łańcuch i do słupu. To tak naprawdę najskuteczniejsza blokada. Jak by ktoś chcial do samochodu ci sqta załadowac to z tą na taczy żaden problem a z łancuchem jeszcze do tego jak dobty kupisz to tak łatwo nie pójdzie

aha.

No ale nawet takiego alarmu za 9 dyszek nie polecacie.
Zazwyczaj jak wiesz, coś zacznie piszczeć, dzwonić etc to potencjalny kradziej się wystraszy obróci się na pięcie itp.
Nie chodzi mi tu o jakiegoś takiego co kradnie “zawodowo” tylko jakiegoś cwaniaczka.

no to zwykły alarm mozesz jest plus tego alarmu ze odchodzisz od skuterka strzał z pilota “pyk pyk” i idziesz jak big gos

jak alarm to według mnie konkretny (ok 120zł)
żeby chociaż miał funkcje oszczędzania energii

Alarm dobra rzecz, zawsze tam zacznie piszczeć i ktoś się zainteresuje i zareaguje w podbramkowej sytuacji.

No właśnie o taki coś mi chodzi :]

To jakie mi polecacie.

Nie koniecznie w/w cena.

Może być droższy tylko nie tyle co bym wodę potem tankował przez rok :mrgreen:

Kumpel ma takie coś:
http://moto.allegro.pl/item480173574_alarm_rtx_racer_am6_reg_cz_udaru_zd_odpalanie.html
Nawet nawet to piszczy i strasznie czułe jest, ogólnie godne polecenia.

Dziękówa bardzo.
Chyba nawet na niego patrzyłem.

Marian napisał:

Kumpel ma takie coś:
http://moto.allegro.pl/item480173574_alarm_rtx_racer_am6_reg_cz_udaru_zd_odpalanie.html
Nawet nawet to piszczy i strasznie czułe jest, ogólnie godne polecenia.

o widzę ze staniał bo kupowałem go za 112 zł (ja go kupowałem u limy ale ten sam model)
tam jest regulacja czułości

No ale czy jest w miare dobry itp :]

Kumpel go ma, jest zajebisty, polecam!