Akumulator ?

Czy w każdym skuterze trzeba ładować akumulator , u mnie jest 12V/4AH
Proszę o szybką odpowiedz ?

trochę dziwne pytanie, jak się rozładuje to trzeba naładować.
ale ładuj prostownikiem nisko-amperowym

Ja yebie jakie pytanie, rozladuje sie to ladujesz bez internetu to wy juz sobie na logike nie mozecie?-.-

DooOminO napisał:

Ja yebie jakie pytanie, rozladuje sie to ladujesz bez internetu to wy juz sobie na logike nie mozecie?-.-

No niestety, społeczeństwo głupieje. Nie zdziwię się, jeżeli za niedługo będą pojawiały się pytania typu "Gdzie mogę nalać paliwa do skutera i gdzie się paliwo wlewa?".

tylko jeżeli masz akumulator żelowy to podobno się go nie ładuje bo puchnie:) Popieram powyższe posty, Oleju tez pewnie nie będą umeili wymienić no ale cóż, mieszka się w mieście bez garażu, nigdy się nie miało klucza w ręku, co zrobić...

Żelowy też sie ładuje tylko innym prostownikiem to znaczy prostownikiem do żelowych

norbert1710 napisał:

tylko jeżeli masz akumulator żelowy to podobno się go nie ładuje bo puchnie:) Popieram powyższe posty, Oleju tez pewnie nie będą umeili wymienić no ale cóż, mieszka się w mieście bez garażu, nigdy się nie miało klucza w ręku, co zrobić...

No tak ale dlaczego zelowego sie nie laduje? puchnie? Przeciez w skuterze laduje ci akumulator non stop jak jedziesz ;)

dzięki za informacje;D

guliwer55 napisał:

Żelowy też sie ładuje tylko innym prostownikiem to znaczy prostownikiem do żelowych

Nie ma zadnych takim prostownikow nigdy takiego nie widzialem.

DooOminO napisał:

guliwer55 napisał:

Nie ma zadnych takim prostownikow nigdy takiego nie widzialem.

Jedynie co, to jest prostownik nisko-amperowy

ale da się naładować akumulator żelowy tak? bo podobno puchnie na normalnym prostowniku

norbert1710 napisał:

ale da się naładować akumulator żelowy tak? bo podobno puchnie na normalnym prostowniku

sam sobie odpowiedziales jak puchnie to sie laduje proste.. Ogolnie nie wiem co mam rozumiec przez zwykly prostownik.. Kazdy jest dla kogos "zwyklym" prostownikiem.

DooOminO na jakim ty świecie żyjesz i gdzieś ty tylu postów nawalił ze nie widziałeś prostownika do żelowych http://moto.allegro.pl/prostownik-impulsowy-12v-1-5-a-est-507-do-zelowych-i2669340880.html ,http://moto.allegro.pl/prostownik-ladowarka-12v-4-7a-kwasowe-i-zelowe-fv-i2729885189.html

Ja tam widze ze to zwykly prostownik ktory w nazwie aukcji ma slowo "do zelowych" ;-)

Użytkownik

Ja tam widze ze to zwykly prostownik ktory w nazwie aukcji ma slowo "do zelowych" ;-) a jak ma wyglądać żeby był do żelowych ma być fikuśny

guliwer55 napisał:

Użytkownik
Ja tam widze ze to zwykly prostownik ktory w nazwie aukcji ma slowo "do zelowych" ;-) a jak ma wyglądać żeby był do żelowych ma być fikuśny

Nie ma do zelowych to co moze byc to jedynie mniejszy prad ladowania w 1A 0.5A

Niedowiarku przeczytaj to ogłoszenie od dechy do dechy http://allegro.pl/ladowarka-prostownik-akumulatorow-zelowych-8a-12v-i2699922547.html i przestań wypisywać pierdoły że nie ma

Hm szkoda ze kolega nie wiedzial tym

Jeżeli będziesz ładował zwykłym prostownikiem akumulator od skutera to każdy spuchnie lub się zagotuje

Ale co jezeli dla kogos slowo zwykly znaczy prostownik 0.5A?..