Airsal Sport 70cc czy Malossi Sport 70?? - Vitality

I teraz tak :stuck_out_tongue: Na wakacje chciałbym kupić cylinder o większej pojemności, i zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma cylindrami. Pierwszy jest aluminiowy, drugi żeliwny. Co wybrać?
Airsla za ok. 320-330zł

Cena małossiego waha się w granicach 600-620 zł (na stronce na mielochu go nie ma) a skuterdoktor nie chodzi.

I teraz pytanie: Czy warto pchać się w tańszy aluminiowy cylinder? Jak na razie mam seryjny skuter, czy przy wymianie na airsala trzeba wymieniać gaźnik na większy? Czy może jednak wstawić tylko większą dyszę? Na tuning będę miał ok 700 zł. Tylko nie piszcie żebym kupił sobie sportowy wydech i wario, bo wario odda mi braciak jak będzie swoje moto sprzedawał :cool:

Czyli głównie ta kasa idzie na wydech oraz cylek, tak więc za te 700 zł kupi coś w miarę dobrego i porządnego??

Ja bym proponował żeliwnego, bo jakby co to zawsze można szlifa zrobić i jechać dalej :wink: Gaźnik by się przydał pod 70ccm żeby to jako tako jeździło, ale jak masz tylko 700zł to będzie trudno kupić cylek, gazior i jakikolwiek wydech… :confused:

A chłodzenie masz AC, czy LC :?:

AC, w temacie pisze, że vitality

A tak, AC widzę… No ale jeśli nie masz kasy wystarczająco to bierz tego Airsala Sporta 70 + gaźnik przynajmniej 17.5mm + wydech…

Kupuj żeliwny, i jakiś używany tłumi a jak nie masz kasy na gaźnik to wsadź dysze ok 110 do seryjnego i też będzie chodził. Tyle że przy 70 licz się z wydatkami na regulacje napędu rolki sprężynki itp

Ale za te 700zł i tak tego nie kupisz… :confused: Na twoim miejscu kupiłbym porządny wydech i gaźnik, a jakbym dozbierał to później cyl dopiero.

Albo tłumik wario i gaźnik. Powinno na to starczyć. Wario kup nowe a tłumik i gaźnik możesz kupić używany.

Marian napisał:

Albo tłumik wario (...)

Pisał, że wario będzie miał za darmo.

To może kup jakiś tłumik i cylek, dozbieraj kasy i kupisz gaźnik.

Kowal napisał:

To może kup jakiś tłumik i cylek, dozbieraj kasy i kupisz gaźnik.

I taki mam zamiar 8-) Tylko nie wiem czy w tych 700 zł zmiećszcze się z wydechem i cylindrem?

EDIT:
A tak sobie pomyślałem, a może by tak przerobił vitalke na LC?? Ile takie coś by kosztówało?

Zależy za ile wyrwiesz części typu pomp wody, chłodnica. Jak dobrze poszukasz 150-180zł bez cylka się wyrobisz