Air box pytanie

Ema, ema powiedzcie mi czy air box’a trzeba czyms nasaczyc przed uzywaniem?

najlepiej nasączyć go olejem do filtrów shell. Jazda an suchym filtrze to sięrć dla silnika, bo za duzo syfu przepuszcza :/. Oczywiście raz na jakis czas musisz filtr wyczyścić i ponownie nasączyć olejem.

Tak, to podobnie jak z seryjnym, tez musisz go czyścić, nasączać itd.

O tyle o ile na seryjnym nigdy nie nasaczalem zadnym plynem to domyslam się ze na air box’ie to juz mus. Jaki jest koszt takiego oleju i gdzie mogę go dostać?

jak kupiłem Polini AirBox to nic nie robiłem w nim po prostu tylko wyregulowałem gaźior.

A może istnieje inny olej o podobnych właściwościach i ktoś o tym wie :wink: Z tego co pamiętam dysza główna idzie o 10pkt. większa taką

tak a olej tez moze być czerwony orlenowski tyle ze nie będzie az tak dobry jak specjalny do filtrów

gogol to ty jestes dobry bez nasączania jezdzic :slight_smile: miłej drogi i pochwal się jak cos się popsuje :-/

pierwsze słyszę aby namaczać filtr powietrza (gąbkę)

gogol wiesz po co jest saączanie filtra tym olejem??? bo ten spray shell np jak popryskasz filtr stozkowy to on zatrzymuje kazdy brod na gąbce a jak nie popryskasz to cale te gowno wchodzi ci go gaźnika prz filtr czyli jakbys jezdzil bez zadnego filtra nic :slight_smile: kumaszł

W sprayu mowiszł brzmi ciekawie :slight_smile: dzieki za odpowiedzi. Temat do zamkniecia :slight_smile:

jak mi się dobrze wydaje to jak kupujesz nowy filtr to one sa jusz nasaczone