Agility City 50 4T.

witam mam pytanko bo w zeszlym roku zakupilem nowy skuter kymco agility city 50 4t na duzych kolach16cali .jestem bardzo niezadowolony z niego ma bardzo slabe osiagi 55km/h maks na prostej .Ma odblokowany modul zdjete blokady i nic to nie dalo byl tez wymienionyb wariator na polini speed control do 4t i tez nic moze ktos wie jak zwiekszyc osiagi tego skuterka?.Poprzednio tez mialem agility 50 4t w normalnej wersji na 12 calowych kolach i byl bez porownania miual duzo lepsze osiagi niz ten nowy jechal 75 km/h po zdjeciu blokad i wymianie modulu na odblokowany ale niestety skonczyla sie jego zywotnosc po 34 tys km .jesli ktos wie jaki jest sposob by polepszyc osiagi tego nowego skuterka to prosze o pomoc w tej sprawie pozdrawiam wszystkich uzytkownikow kymco

4T jest do ekonomicznej jazdy a nie to osiągów :) 2T się bierze jeśli się chce naprawdę poszaleć :)

Jeśli chce się poszaleć,to się robi prawko i kupuje 250ccm :)

Nie chodzi mi o to zeby poszalec az tak bardzo zalerzy mi na tym zeby ciut szybciej jechal ten moj skuterek tak ok 70km/h a nie jak dotychczas 55km/h maks

Wydaje mi się że masz gdzieś jeszcze blokadę.

No, to nie możliwe, żeby bez blokad jechać maks 55km/h. Albo gdzieś nie ściągłeś blokady, albo coś jest spieprzone.

Moze masz zalozona zablokowana tulejke na wariatorze.

Może trafiłeś na zły egzemplarz.

Witam Serdecznie :-)! Mam dokładnie ten sam problem. Zdjęli mi tulejkę z założyli nową dyszę i po tych dwóch zabiegach jeździ zaledwie 55 kmh Po zdjęciu samej blokady z wariatora jeździł już 55 kmh (czyli wymiana dyszy ewidentnie nic nie dała). Martwi mnie to bo wszyscy (włącznie z serwisem Kymco) mówią mi, że: "po zdjęciu tych dwóch blokad powinien jeździć spokojnie 65 kmh". Powinien a nie jeździ (sic!). Proszę o pomoc. Może sobie już z tym poradziłeś? Pozdrawiam Jacek

Witam!
Ja mam podobny kłopot. W lipcu kupiłem Agility City 50 4T. Ma przejechane 850 km, zdjęte blokady z wariatora i gaźnika (śrubka + dysza), wczoraj wymieniłem moduł na odblokowany (Kymco Super 8 4T Agility). Przed zdjeciem blokad jechał max 50 km/h, po zdjęciu blokad z wariatora i gażnika - max 60 km/h. Po wymianie modułu na odblokowany -> max 60 km/h, czyli żadnej zmiany! O co może chodzić?

Temat: szybkość a odblokowanie wariatora i modułu zapłonowego w moim Agility City 4T skomentowali wczoraj mechanicy z serwisu -> PRZY SILNIKU 50 ccm 4T NIC TO NIE DAJE. Tak więc skuterek jeździł i jeździ 60 km/h. Odblokowany wariator powodował co prawda wzrost przyspieszenia, ale kosztem spadku prędkości (nawet do 53 km/h przy rolkach 6). Jedyna droga prowadząca do realnego podwyższenia v-max powyżej 65 km/h zaczyna się od wymiany cylindra na większy...
I to by było na tyle.

Wojtek