Agility City 125 - prędkość maksymalna

Witam, posiadam Kymco Agility City 125 i mam najechane 1000 km. Ostatnio gdy chciałem sprawdzić v-max to licznik po długim rozbiegu wskazywał ledwo 95 km/h. Do 80km/h rozpędza sie bardzo szybko, ale dalej to już pooooowolna wspinaczka. Czy to rzeczywiście jest maksymalna prędkość czy coś z moim skuterem jest nie tak - może regulacja gaźnika ? Dodam, że przy 60km/h prędkość na liczniku była zgodna ze wskazaniami GPS.

Pzdr

cześć, jeżeli jest tam silnik gy6(taki jak w zipp quantum 125) to na oryginalnych częściach więcej nie poleci, gdyż jak nawet nazwa modelu wskazuje jest to skuter miejski z przekładnią ustawioną na przyspieszenie.

Więcej ze seryjnej 125'tki nie wyciśniesz.

wszystko jest w normie

Hej. Jestem nowy. Wczoraj kupilem Kymco Agility 125ccm. Jako ze spadl snieg nie jechalem nim...
Czyli mam sie spodziewac ze on pojedzie tylko 90 km/h czyli tak jak moj skuter Romet 717 z 50ccm? Tamten tez potrafi do 90 dobic z gorki przy 3x mniejszej mocy i pojemnosci?!
Dodatkowo mam prozbe czy pytanie. Bo moj Kymco jest sprowadzony z Francji. Jest to model 2010 roku.
Chciałbym wiedziec co ile powinien miec i jaki przeglad. Ma ktos z was ksiazeczke przegladowa instrukcje obslugi itp?
Jak tak prosil bym was o jakies scany i wyslanie na carexpert@interia.pl

Dzieki

Tak, V-max to trochę ponad 90km/h ale przyspieszenie bardzo dobre. Wszystkie 50ccm mogą tylko dymek wąchać. Niejednokrotnie zdarzyło mi się też ruszać spod świateł obok motocykli ponad 600cm i do 50km/h z uwagi na automatyczną skrzynię albo prowadziłem albo szliśmy całkiem równo, później widziałem już tylko znikający punkt ;)

To fakt ze jak do tej pory jezdzilismy tylko po garazu ale startuje jak odrzutowiec! Do tego tarcze z przodu i z tyłu zatrzymuja go tez w miejscu. Niestety jest troszke na urodzie uszkodzony jak to skuter z Francji. Musze chyba dorwac jakis katalog czesci i pozamawiac troche by znow byl sliczny!
Dzieki Michał za instrukcje. Wyglada z niej ze musze tez niebawem zrobic przeglad.

Tomasz napisał:

50ccm? Tamten tez potrafi do 90 dobic z gorki przy 3x mniejszej mocy i pojemnosci?!

to załaduj mu trochę bagażu + pasażera i wypatruj górkę
wtedy zobaczysz który jest szybszy ;)
to tak jak z ciężarówkami, silniki po 500KM, wolno się napędzają ale ciągną 40ton, moment obrotowy przełamuje wszelkie opory

na swojego mogę zapakować 8 worków z cementem i nie ma żadnego
problemu z jazdą. byle tylko się za bardzo nie przechylił na postoju :P

Bylo troche cieplej i juz skuter po testach. Jest zarabisty! Przyspieszenie naprawde swietne! Tak jak piszecie do 70 -80 km to chwilka i juz. Potem juz niewiele wiecej ale jakosc pracy przyspieszenie sama jazda super. Troche przeszkadza pozycja bo konstrukcja siedzienia powoduje ze siedzimy dokladnie na poczatku a i pozycja nog jest stala. W Romecie siedzenie proste wiec mozna siadac gdzie wygodnie a i na nogi bylo duzo miejsca wiec w trasie mozna bylo je wyprostowac i komfortowo jechac. Tu niestety pozycje wymusza konstrukcja i siedzimy troche jak na taborecie. Ciekawe jak to bedzie w trasie... Jak do tej pory sprzet super!

Witam, nakręciłem już 1500 km i o dziwo testując wczoraj prędkość max udało mi się rozbujać Kymco do magicznych 100 km/h (a nawet delikatnie więcej) i nie było to z górki, gdyż utrzymałem tę prędkość przez kilka kilometrów ;)