Witam, posiadam Kymco Agility City 125 i mam najechane 1000 km. Ostatnio gdy chciałem sprawdzić v-max to licznik po długim rozbiegu wskazywał ledwo 95 km/h. Do 80km/h rozpędza sie bardzo szybko, ale dalej to już pooooowolna wspinaczka. Czy to rzeczywiście jest maksymalna prędkość czy coś z moim skuterem jest nie tak - może regulacja gaźnika ? Dodam, że przy 60km/h prędkość na liczniku była zgodna ze wskazaniami GPS.
Pzdr
cześć, jeżeli jest tam silnik gy6(taki jak w zipp quantum 125) to na oryginalnych częściach więcej nie poleci, gdyż jak nawet nazwa modelu wskazuje jest to skuter miejski z przekładnią ustawioną na przyspieszenie.
Więcej ze seryjnej 125'tki nie wyciśniesz.
Hej. Jestem nowy. Wczoraj kupilem Kymco Agility 125ccm. Jako ze spadl snieg nie jechalem nim...
Czyli mam sie spodziewac ze on pojedzie tylko 90 km/h czyli tak jak moj skuter Romet 717 z 50ccm? Tamten tez potrafi do 90 dobic z gorki przy 3x mniejszej mocy i pojemnosci?!
Dodatkowo mam prozbe czy pytanie. Bo moj Kymco jest sprowadzony z Francji. Jest to model 2010 roku.
Chciałbym wiedziec co ile powinien miec i jaki przeglad. Ma ktos z was ksiazeczke przegladowa instrukcje obslugi itp?
Jak tak prosil bym was o jakies scany i wyslanie na carexpert@interia.pl
Dzieki
Tak, V-max to trochę ponad 90km/h ale przyspieszenie bardzo dobre. Wszystkie 50ccm mogą tylko dymek wąchać. Niejednokrotnie zdarzyło mi się też ruszać spod świateł obok motocykli ponad 600cm i do 50km/h z uwagi na automatyczną skrzynię albo prowadziłem albo szliśmy całkiem równo, później widziałem już tylko znikający punkt ;)
To fakt ze jak do tej pory jezdzilismy tylko po garazu ale startuje jak odrzutowiec! Do tego tarcze z przodu i z tyłu zatrzymuja go tez w miejscu. Niestety jest troszke na urodzie uszkodzony jak to skuter z Francji. Musze chyba dorwac jakis katalog czesci i pozamawiac troche by znow byl sliczny!
Dzieki Michał za instrukcje. Wyglada z niej ze musze tez niebawem zrobic przeglad.
Tomasz napisał:
50ccm? Tamten tez potrafi do 90 dobic z gorki przy 3x mniejszej mocy i pojemnosci?!
to załaduj mu trochę bagażu + pasażera i wypatruj górkę
wtedy zobaczysz który jest szybszy ;)
to tak jak z ciężarówkami, silniki po 500KM, wolno się napędzają ale ciągną 40ton, moment obrotowy przełamuje wszelkie opory
na swojego mogę zapakować 8 worków z cementem i nie ma żadnego
problemu z jazdą. byle tylko się za bardzo nie przechylił na postoju :P
Bylo troche cieplej i juz skuter po testach. Jest zarabisty! Przyspieszenie naprawde swietne! Tak jak piszecie do 70 -80 km to chwilka i juz. Potem juz niewiele wiecej ale jakosc pracy przyspieszenie sama jazda super. Troche przeszkadza pozycja bo konstrukcja siedzienia powoduje ze siedzimy dokladnie na poczatku a i pozycja nog jest stala. W Romecie siedzenie proste wiec mozna siadac gdzie wygodnie a i na nogi bylo duzo miejsca wiec w trasie mozna bylo je wyprostowac i komfortowo jechac. Tu niestety pozycje wymusza konstrukcja i siedzimy troche jak na taborecie. Ciekawe jak to bedzie w trasie... Jak do tej pory sprzet super!
Witam, nakręciłem już 1500 km i o dziwo testując wczoraj prędkość max udało mi się rozbujać Kymco do magicznych 100 km/h (a nawet delikatnie więcej) i nie było to z górki, gdyż utrzymałem tę prędkość przez kilka kilometrów ;)