Aerox, rozrusznik nie kręci.

Witam, mam problem w roxie. Opisze to mniej więcej od początku. Kupiłem roxa w którym nie było dużej zębatki na wale, dziś założyłem zębatkę. Ponieważ mam słaby aku to podłączyłem prostownik i nic. Podłączyłem aku od samochodu to rozrusznik ledwo kręcić i nie dać rady odpali. Odpaliem z kopa, rozgrzałem silnik, po czym go zgasiłem i próbowałem odpali z aku od samochodu. Rozrusznik wolno kręcić ale odpali. I teraz pytanie czym to jest spowodowane. Mam podejrzenie jak by siedział cylinder 70cc, lecz nie chce mi się go zdjemować. Na cylindrze widnieje napis “RR” albo “CC”. Ciężko określić.

Albo jak mowisz jest wieksza pojemnosc albo przydalo się wyczyścić rozrusznik dokladnie i zlozyc i wtedy zobaczyc. A jak nie to kupić nowy. :wink:

Sportowy cylinder rózni się okrągło głowica seryjne mają kwadratowe. A po zatym czuć czy jest to 50 czy 70cm. I może to był też słaby aku może być tak aku jest tak rozładowany ze trzeba nowy:/:

1 primo z prostownika nie ruszy ci za chiny ;] 2 kłania się czyszczenie bendixa i wszystkiego na około rozrusznika 3 zdejmij zębatke zeby został goły rozrusznik i wtedy zakręć ( sprawdzisz czy rozrusznik jest ok) 4. złap za wiatrak wariatora i zakręć wałem był może jest po wymianie łożysk i wał jeszcze ciężko chodzi 5 jeżeli to nie pomoże wymienić rozrusznik albo sprawdź ok kogoś innego Pozdroo !! :))

kondziopl3 napisał:

Sportowy cylinder rózni się okrągło głowica seryjne mają kwadratowe. A po zatym czuć czy jest to 50 czy 70cm. I może to być też słaby aku może być tak aku jest tak rozładowany ze trzeba nowy:/:

Pisałem że podłączałem do samochodu... Głowica jest okrągła. JacoPL 1 Ruszyć ruszy, ale kopa nie będzie miało takiego. 2 Czyściłem 3 Kręci jak dziki 4 Bez problemu Już na ciepłym kręci, trochę się rozchodził, ale na zimnym to za h... Fakt, pomyłka ;d

Jużna ciepłym kręci, trochę się rozchodzić, ale na ciepłym to za h...

chyba na zimnym :P xD

Wyczyść szczotki rozrusznika.