Jakiś czas temu zdjąłem drugą blokadę z Aeroxa - z tłumika. Z wariatora musiał być juz wczesniej zdjęta, bo jechał 70km/h.
Teraz nie mam obydwu blokad, przyspieszenie się poprawiło, ale jedzie max. 75km/h na najwyższych obrotach (jego) jakich się da…
Jakieś pomysły dlaczegoś
Bo więcej się nie da ? Czego ty oczekujesz od seryjnej 50ccm? tych słynnych 120km/h po zdjęciu blokadą :573:
w sumie roxy lecą koło 85km/h (licznikowe), może to wina rolek?
mój kolega ma Roxa i Zdjął 2 blokady [ nie wiem jakie] i leci mu 90km/h licznikowe :mrgreen:
Jasiu226 napisał:
Bo więcej się nie da ? Czego ty oczekujesz od seryjnej 50ccm? tych słynnych 120km/h po zdjęciu blokadą :573:
80kmh +
Kiedy zajrzę może do wario :(
Za dużo wymagasz. Mój neos po full sporcie prawie leci wg navi 85…
Jak to się nie da, skoro wczoraj mnie chińczyk a’la Bt. Żbik 50-2 wyprzedził? :S:S:S
PORAŻKA!
a gaźnik???na pewno jak zdejmiesz z gaźnika to będzie lepiej, i co do obrotów to moduł ;p
Podobno sa 2 blokady
zobacz czy rolki są ok. może dysza w gaźniku też jest blokadą?? a może silniki stracił kompre. :-?
A regulowałeś gaźnik po zdjęciu blokadą
Czy Excent jest tu nowy??
Nie regulowalem. A trzebaż
jacob555 napisał:
Czy Excent jest tu nowy??
excent napisał:
Nie regulowalem. A trzebaż
No Comment :DD
Więc taką
Ja nie regulowałem go w ogóle.
No ale nie ma takiej potrzeby żeby zawsze regulować wiem bo sam tak miałem… a wyregulwałem go tylko wtedy gdy włożyłem większą dyszę bo tak to był idealnie wyregulowany
No to sobie odpowiedziałeś na to pytanie.
Jakby co to: tak, trzeba.
Hehe, “pomógł” mi się należy
Po każdej zmianie gaźnik trza regulować
Przecież po odcięciu zawirowywacza spalin zmienia się charakterystyka pracy silnika. Tak jakbyś wydech zmieńił ![]()
tak no to patrz cały tuning który mam… miałem najpierw sam wariator… a później założyłem resztę tych części… i gaźnika nie regulowałem bo był idealnie wyregulowany… więc nie każdy skuter potrzebuje regulacji po każdo razowej wymianie jakiej kolwiek części
Ale niektore potrzebuja… Ja wymienilem sam tłumik i juz musialem… potem nowa gabke filtra powietrza zamontowalem tez musialem… rozgrzej go postaw na stupce i na sluch wyreguluj chyba ze masz obrotomierz ![]()
Danielson napisał:
chyba ze masz obrotomierz
tzn. jakby miał obrotomierz to łatwiej byłoby dopiero wtedy jeśli wiedziałby z jakiegoś wykresu przy jakich obrotach skuter ma najwyższy moment obotowy.