Jakiś czas temu zdjąłem drugą blokadę z Aeroxa - z tłumika. Z wariatora musiał być juz wczesniej zdjęta, bo jechał 70km/h.
Teraz nie mam obydwu blokad, przyspieszenie się poprawiło, ale jedzie max. 75km/h na najwyższych obrotach (jego) jakich się da…
Jakieś pomysły dlaczegoś
Bo więcej się nie da ? Czego ty oczekujesz od seryjnej 50ccm? tych słynnych 120km/h po zdjęciu blokadą :573:
w sumie roxy lecą koło 85km/h (licznikowe), może to wina rolek?
mój kolega ma Roxa i Zdjął 2 blokady [ nie wiem jakie] i leci mu 90km/h licznikowe :mrgreen:
Jasiu226 napisał:
Bo więcej się nie da ? Czego ty oczekujesz od seryjnej 50ccm? tych słynnych 120km/h po zdjęciu blokadą :573:
80kmh +
Kiedy zajrzę może do wario :(
Za dużo wymagasz. Mój neos po full sporcie prawie leci wg navi 85…
Jak to się nie da, skoro wczoraj mnie chińczyk a’la Bt. Żbik 50-2 wyprzedził? :S:S:S
PORAŻKA!
a gaźnik???na pewno jak zdejmiesz z gaźnika to będzie lepiej, i co do obrotów to moduł ;p
Podobno sa 2 blokady
zobacz czy rolki są ok. może dysza w gaźniku też jest blokadą?? a może silniki stracił kompre. :-?
A regulowałeś gaźnik po zdjęciu blokadą
Czy Excent jest tu nowy??
Nie regulowalem. A trzebaż
jacob555 napisał:
Czy Excent jest tu nowy??
excent napisał:
Nie regulowalem. A trzebaż
No Comment :DD
Więc taką
Ja nie regulowałem go w ogóle.
No ale nie ma takiej potrzeby żeby zawsze regulować wiem bo sam tak miałem… a wyregulwałem go tylko wtedy gdy włożyłem większą dyszę bo tak to był idealnie wyregulowany
No to sobie odpowiedziałeś na to pytanie.
Jakby co to: tak, trzeba.
Hehe, “pomógł” mi się należy
Po każdej zmianie gaźnik trza regulować Przecież po odcięciu zawirowywacza spalin zmienia się charakterystyka pracy silnika. Tak jakbyś wydech zmieńił
tak no to patrz cały tuning który mam… miałem najpierw sam wariator… a później założyłem resztę tych części… i gaźnika nie regulowałem bo był idealnie wyregulowany… więc nie każdy skuter potrzebuje regulacji po każdo razowej wymianie jakiej kolwiek części
Ale niektore potrzebuja… Ja wymienilem sam tłumik i juz musialem… potem nowa gabke filtra powietrza zamontowalem tez musialem… rozgrzej go postaw na stupce i na sluch wyreguluj chyba ze masz obrotomierz
Danielson napisał:
chyba ze masz obrotomierz
tzn. jakby miał obrotomierz to łatwiej byłoby dopiero wtedy jeśli wiedziałby z jakiegoś wykresu przy jakich obrotach skuter ma najwyższy moment obotowy.