Aerox 50 by krasnal ;s Awaria.

Chciałbym zaprezentować Wam mojego roxa ;]. Yamaha Aerox 1999r 19k km przebiegu, jakiś tam tuning mechaniczny i delikatnie optyka. Skuter z optyki posiada: -stopkę boczną -korek wlewu paliwa TNT carbon -przed?u?k? amora TNT -białe klosze, o ile można nazwałto tuningiem… -czarna pokrywa przekładni i jeszcze jakieś tam pierdółki ;d Z mechaniki posiada tylko jakiś cylinder 70 i prawdopodobnie gaźnik, w kolejnym tygodniu będą go rozbieraż. W planach z mechaniki mam: -Yasuni R -Jakiż wario -Jakieś sprzęgło Z optyki: -malowanie amorka na czarno czerwono -polerka obudowy magneto -malowanie pompy wodnej na czerwono -malowanie przedłużki na czerwono -malowanie trój?cik?w na czarno i wstawienie czerwonej siatki Teraz coś o osięgach;d, aktualnie roxik wyciąga 80km/h. Na pasku pożyczonym od kolegi leciałem 100km/h z górki, 95km/h na prostej. Co do naklejek ścigacz.pl to są one tylko w temu że są tam rysy, zostanć one wywalone w kolejnym tygodniu. Dziś zło?yżem zamówienie u Pana M. -Korek wlewu oleju New Style-czerwony -Olej przekładniowy Motul -Pasek Hebo Kevlar (szerokość aktualnego wynosi 12 mm :slight_smile: ) -Spray do filtrów powietrza Shell Advance -Wk?ad filtra powietrza Stage6 Double Layer -Zestaw naklejek Stage6 Pora na fotki ;d Pare fotek jak wyglądać jak go kupiłem A teraz bardziej akutalnie :stuck_out_tongue: Zdjącia z dzisiejszych prac(malowanie zacisków i delikatne oczyszczanie silnika. A oto efekt, sorry za jakość zdjęcia, n70 nie lubi ciemności ;d Jak dojdzie paczka od Pana M. to będą rozbierać roxa bardziej na części pierwsze i porobić zdjęcia.

Fajny rox tylko nad optyko był mógł pomyśleć jeszcze coś :stuck_out_tongue:

Np. ?? Daj jakieś propozycje.

Wypolerował przekładnie i felgi.zobacz jak wygląda rox mojego kumpla http://nasza-klasa.pl/profile/11345384/gallery/4

ja bym kiere bmx wstawić :!: :wink: ale trochę detali i rox b.edzie spoko :stuck_out_tongue:

karp napisał:

ja bym kiere bmx wstawić :!: ;-) ale trochę detali i rox b.edzie spoko :-P

Nie chce mi się w licznik inwestował...

Nie chce Ci się a ja widzialem ze kolega na forum za 200 zl sprzedawal jakis koso. A co do roxa to Nawet fajny.

Dziś postanowiłem rozkręcić skuter z nadzieję że jutro przyjdzie paczka od Pana M. i tu się wkurw*żem, prawdopodobnie nie została wysąana, nie napisali maila. Dziś tylko zlikwidoważem luz na kierownicy, dałem kabel do blokady obrotów pod kierownice i kable do audio.

zrob jak uwazasz bo kazdy ma inny gust i będzie dobrze powiec gdzie dostales takie zarowki do przedniej lampy ? proszę o odpowiedz na gg ; 6005661 :]

Hmm, na razie miałem paręproblemów z roxem. Aktualnie aerox jeździ, wyregulowałem gaźnik, dostałem paczkę z mielocha. Na dniach zamawiam wariator hebo ng.

[ Dodano: 2008-08-19, 22:54 ]
Dziś podczas jazdy miałem drobną awarie, mianowicie odkręcisza mi się śruba od tylniego zacisku, a drugą śruby porostu wyrważo z kawałkiem karteru. Na szczęście jechałem jakieś 30km/h.

;/ :expressionless: a co nie byla dokrecona czy sruba pekla ?

Poluzoważa się, nawet nie hamoważem, po prostu podczas jazdy wyrważo ;/.

;/ trudno bylo minelo dobrze ze nie jechales szybko bo ty bys jeszcze się poobijaż i skuter. :-/ :-? :-/

Może ktoś powie w jaki sposób to przymocoważ?? Z czego jest karter zrobiony, tak się zastanawiam czy idzie to pospaważ.

pospowac daloby się ale nie będzie juz takie mocne wiec lepiec znajdz jaki skuter co jest na części na sprzedasz i kup uzywany albo juz jakis tuningowy nowy ;]

Karter tuningowy?? Człowieku o czym Ty mówisz…
Zastanawiam się czy da się wyprostowałtarczł hamulcow???

Btw. patrzę że ostatnio trochę spamujesz na forum.

jeżeli spawałto tylko na zimno :confused: inaczej konstrukcja bardzo slabnie :confused:

Najprosciej chyba będzie kupić nowy karter

a co do tarczy, to nie warto… lepiej kup now?

hahaha nie no z ta tarczł hamulcow? to ale dałeś czadu :mrgreen: jak można wyprostowałtarcz… hah a karter to możesz pospawałi będzie cacy z tym nie ma żadnego problemu idz tylko do kogoś co ma spawark? do metali kolorowych i juz…

jak można zgiż? to i można wyprostował;d. Tarcza i tak się nadaważa do wymiany, więc i tak zrobić. A mocowanie zrobić na zimny spaw.

lukaszrx991 napisał:

a karter to możesz pospaważ

O ile mi wiadomo karterów nie można spawał ponieważ się odksztażcają czy coś. Jedynym wyjąciem jest spawanie na zimno. Jest tak jeżeli chodzi o "weterany" p?kniżty karter tylko na zimno spawają, bo po normalnym spawaniu kartery nadają się do pomalowania na zielono i wyrzucenia na traw?...