Acia słabo odpala

Wiec tak…moja aprilka cos ostatnio słabo odpala ;/…nie wiem czemu ale gdy zatkam palcem jedna dziórke od filtra i zakrece rozrusznikiem to odpali…ale cos i tak jak odpali to nie chce wejsc na obroty…;/ jak juz ja odpale to czasem załaczy obroty i jedzie a czasem gdy dodam gazu to gasnie :-/ <–obrazek pokazuje która dziore zatykam

gmax, jak mówisz, że jak coś zatkasz to lepiej, to może gdzieś jeszcze lewe powietrze dostaje??

ps. do czego jest to, co zatykasz (nie każdy ma aprilkę)

wyczysc swiece, ssanie moze się skopaly ?? nie zaciera cie skuter pierwsze objawy to slabe odpalanie ;/

wyreguluj gaźnik bo może ci się rozregulował i za dużo powietrza dostaje i nie jeździj tak bo cylinder przytrzesz

Jak nic lewe powietrze łapie, skoro na obroty nie wchodzi i muła strasznego łapie(pod warunkiem, że gaźnik dobrze wyregulowany) :wink:

Heh to co pokazujesz to jest właśnie wlot powietrza ^^ czyli muuuusi ci łapać lewe powietrze !!! Jak by nie łapał a byś zatkał tą dziure to skuter nie ma prawa dostać powietrza !!

przyjżyj się połączeniom na gaźniku czy filtr nie jest dziurawy… czy na krućcu nie ma gdzieś przelotu

pozdrawiam

hyyyy… sprawdze to ten filter poskrecam go jeszcze raz i załoze wyreguluje tez gaźnik…mam nadzieje, ze będzie lepiej

jacob555 napisał:

(nie każdy ma aprilkę)

ale silniki minarelli maja ludzie tu nie chodzi o to czy to aprilia tylko o filter powietrza od minarelli :stuck_out_tongue:

wiesz… filtr powietrza nie jest zawsze taki sam… ja mam minarelkę i mam zupełnie inny filtr… (wlot od tyłu, a nie przez rurkę z boku) Jacob555

musi być lepiej !! Znajdź tylko gdzie ci chyta lewe powietrze …

gmax napisał:

wiesz... filtr powietrza nie jest zawsze taki sam... ja mam minarelkę i mam zupełnie inny filtr... (wlot od tyłu, a nie przez rurkę z boku) Jacob555

mniejsza z tym :-P...ostatnio jak skrecałem filter to chyba jedna sróbka do konca się nie dokrecała (gwint chyba poszedł) przykrece na grusza sróbke...

nawet jak by jedna całkiem nie trzymała, to nie pociągnie aż tyle powietrza, żeby nie chodził… gdzieś musi ciągnąć go więcej… zobacz jak mówi Jaco króciec - może pękł…

dobra chłopaki…dzisiaj rozkreciłem filter i wyczysciłem go w srodku całego…skreciłem go sobrze i załozyłem jak na razie odpala…zobacze jutro rano zanim pojde do szkoły czy zapali i wam napisze

[ Dodano: 28-01-2009, 18:00 ]
a wiec dzisiaj wchodze do garazu i próbuje odpalic apke…lecz jednak zakreciłem rozrusznikiem i zapaliła…dodałem po chwili gazu i zdechła…ani z kopa ani z rozrusznika i znowu misiałem zatkac ta dzióre ;/ bede go rególował…ale to dopiero po niedzieli bo na razie muszę się poprawic na półrocze :-/

regulacja nie ma tu nic do rzeczy… nie rozlegulujesz tak seryjnego gaźnika żeby palił po zatkaniu dziury przez którą ssię powietrze ponieważ to jest nie możliwe ! szukaj gdzie ci bierze lewe powietrze

1. Przypatrz się filtrowi czy nie jest z któreś strony dziurawy
2. -||- się połączeniu między filtrem a gaźnikiem
3. Obejżyj połączenie między gaźnikiem a krućcem ssącym
4. Przypatrz się krućcu ssącemu
5. Sprawdź połączenie kruciec - blok silnika

JacoPL napisał:

seryjnego gaźnika

:shock: nie mam seryjnego, ale nawet nie wiem jaki mam ale na pewno nie seryjny...i jak na razie bede po niedzieli wyciągał silnik bo muszę zmienić uszczelke pod głowica wiec wszystko sobie dokładnie oblukam :mrgreen: a poki co masz jaco piwo :-P