No tak jak w temacie , czy muszę mieć skonczone 18 lat aby zarejestrowac Sciga na siebie ? bo mam dopiero 16 lat . Bo to ważne bo nie wiem czy brac z papierami czy bez .?
możesz na siebie ale musi być rodzić i potem jest sporo problemów (wszystko legalnie) jeżeli chcesz sprzedać , chyba że skończysz 18 lat to już normalnie możesz selnąć
Tzn po co rodzić ?> jak kupiłem Italjeta to wszystko na siebie Oc , zarejestrowany na mnie i rodzic nie był mi potrzebny , a do cbr juz tak ?
mr.Jeremy napisał:
jak kupiłem Italjeta to wszystko na siebie Oc , zarejestrowany na mnie i rodzic nie był mi potrzebny
Ale Ital to chyba 50 nie ?!
Ale Ital to chyba 50 nie ?!
a co to za różnica był potrzebny podpis na umowie kupna-sprzedaży
ale sa ponoc problemy z przerejestracja w urzedach jak własciciel nie skonczył 18 roku zycia ;))
To, że nowy właściciel pojazdu nie ma na prowadzenie go uprawnień, to nie problem(o dziwo). Można zarejestrować na siebie nie mając 18. Owszem, urzędasy mogą się ciskać z powodu braku prawka, ale to ich obowiązek zarejestrować, jeżeli wszystko się zgadza
Wiesz, przecież właściciel niekoniecznie musi tym jeździć.
Ale jest tak. Mialem tph na siebie. Przy sprzedazy musiaelm najpierw prawie 2 miechyu po sadach rodzinnych się gonic ;/ wiec rejstruj na starego a pozniej na siebie przerejstruj.
P.S. Bylem tylko wspolwlascicielem
Wystarczy podpisanie zgody na umowie przez rodzica. Nie ma żadnych problemów.