80 ccm w chińskim skuterze

Witam! Pochodzę z Bochni i mam nowego chinolka 1400 km przejechane i 3 tygodnie do konca gwarancjii Super! nie narzekam!- Kingway Gallus 50. Tylko ta prędkość na prostej Max. 55 km/h Przejdźmy do rzeczy. Chcialbym sobie ulepszyc pojemnośc tak max do 85 ccm. Z kasa dobrze nie stoje ale na wakacjach się zarobi. Mam nadzieje ze poradzicie mi co wybrać i zeby mi się nie psulo wiem jak bywa z chinskimi ale nie kazdy egzemplarz jest taki sam Myślę o czymś takim: http://allegro.pl/item365835137_tuning_cylinder_80_ccm_do_chinskich_skuterów.html Z góry dziękuje za wszystkie posty i licze na Was.

Ja bym tego nie kupował wolałbym kupić na www.sklep.mieloch.pl cylinder firmy naraku pozdrawiam

Powiem Ci, że ja bym tego nie brać; cena 199zł mówi sama za siebie. za tyle to wariatora nie kupisz a cylinder? Lepiej dozbieraj i kup coś lepszego :slight_smile:

mam zamiar kupić cylinder 80 cc i zastanawiam czym się rozni kompletny cylinder np to http://allegro.pl/item370…_wilga_hit.html od tego http://sklep.mieloch.pl/p...b6aaf09f5522e57 a propo założmy że kupie tego za 249 zł ile będzie wynosić a v-max Takie pytanie pokrótce w ogóle jestem jeszcze zielony w skuterach dopiero się uczę i co to jest ten wariator jak bym chcial mieć z wariatorem cylinder albo bez wariatora

Wystarczy popatrzeć na odlewy.Badziew jak cholera. I rada na przyszłość.Nigdy nie kupuj cylków no name.W chiczykach specjalizuje się wspomniane wyżej naraku i z tej firmy kupuj. Pozdro

no to tak w ogóle jakie mi proponujecie ? Inne od tego naraku ale z firma

Nie wiesz co to jest wariator? Hm. weź sobie znajdź jakiś obrazek skutera z opisami albo nie wiem. Wariator i sprzęgło masz w przekładni. (mam nadzieję że wiesz gdzie i która to przekładnia), wario masz z lewej strony a z prawej sprzęgło. W Wariatorze wymieniasz rolki a w sprzęgle sprężynki.

ok no to zalozmy ze juz kupiłem tego naraku (lepiej dopłacić troszkę więcej i mieć na dłużej) bo Wy mi poleciliście i dobrze… a teraz moje pytanie trzeba cos jeszcze dokupowac? jakieś inne części Ile będzie mieć koni po tym zabiegu? Jaka prędkość maksymalna będzie? :roll:

Gościu weź trochę poczytaj forum i będziesz wiedział co trzeba jeszcze powymieniać… Ale najlepiej napisać i zaśmiecać forum niż ruszyć cztery litery nie??

po 1. dowiedz się na czym polega cała konstrukcja silnika i skuterka. Poczytaj co do czego i z czym się je po 2. ściągnij sobie blokady po 3. Wymień sobie na sportowy moduł czy coś tam jeżeli Cie nie zadowolę osiągi po zdjęciu blokad po 4. jak jeszcze Ci mało będzie to zaczniemy gadać o cylku :stuck_out_tongue:

PodLy napisał:

po 1. dowiedz się na czym polega cała konstrukcja silnika i skuterka. Poczytaj co do czego i z czym się je po 2. ściągnij sobie blokady po 3. Wymień sobie na sportowy moduł czy coś tam jeżeli Cie nie zadowolę osiągi po zdjęciu blokad po 4. jak jeszcze Ci mało będzie to zaczniemy gadać o cylku :-P

OMG zal.. jaki cwaniak się znalazl.... A ty najpierw wez plecak i idz do szkoly się czegos nauczyc.... Od tego jest forum zeby się szybciej czegos dowiedziec z doswiadczenia innych a nie czytaniu ksiazek jak dziala silnik itp itd...... no ale jak ty sam nic nie wiesz no to potem tak mu pierdz.ielisz..... Pozdro :shock:

No forum jest od tego zeby się szybciej nauczyc ale kolo dobrze gada. Jest temat (nawet przyklejony) o tuningu co pokolei robic w sqterze. Wario,wydech i pokolei wszystko

weź mnie nie denerwuj. Rozmawiałem z nim na gadu, wytlumaczyłem mu żeby najpierw zdjąć blokady, i ogólnie zorientował się co najpierw zrobić i że bez sensu jest zmieniał cylek. Nie denerwuj mnie. a koleś mi jeszcze podziękował za to że mu pomogłem. :shock: