Witam,
tak j/w - który najlepiej dobrać olej przekładniowy do 4T? nie mam książeczki od mojego Baotiana BT49QT-9R3 i nie wiem który lepiej olej dobrać ;)
Pzdr
Witam,
tak j/w - który najlepiej dobrać olej przekładniowy do 4T? nie mam książeczki od mojego Baotiana BT49QT-9R3 i nie wiem który lepiej olej dobrać ;)
Pzdr
Ten sam motocyklowy olej silnikowy 4T, którego wlewasz do silnika. Z 1 litra zawsze zostaje po wymianie oleju w silniku, więc zamiast kupować drugi, użyj silnikowy. A z tych 3, 75W90.
wlałem motul po wymianie cylka, zostały 4 setki oleju, no ale chyba nie można wlać oleju silnikowego do przekładni??
Ja leje tak jak w książce serwisowej czyli 85W90 Mobil1
Jak sądzisz, co leją motocykliści do swoich motocykli? Ten olej jest do silnika i przekładni. Nie ma w tym nic dziwnego, że lobby olejowe zachęca do wydawania złotówek na dodatkowe oleje.Gizior89 napisał:
wlałem motul po wymianie cylka, zostały 4 setki oleju, no ale chyba nie można wlać oleju silnikowego do przekładni??
ja leję hipol do przekładni- sprawdzony jest
Można lać Hipol jak ma się skuter 2T, ale skoro ma ktoś 4T i jeździ na oleju motocyklowym, to nie ma sensu specjalnie kupować Hipol, skoro całego litra do silnika nie wleje i to co zostaje można lać do przekładni.