72 ccm i 80 ccm.

witam

czy motorower po przerobce z 50 cc na 72 lub 80 cc dalej jest uznawane za motorower ?

czy na taka pojemnosc trzeba juz prawko A ?

Po zdjęciu blokad trzeba mieć już kategorie A1 na której można jeździć do pojemności 125ccm.

on niema blokad od nowosci :)

Hadesowi chodziło ogólnie, że po zdjęciu blokad z każdego motoroweru wymagane jest A1. Mało tego, po takiej zmianie powinieneś dostać odpowiednie papiery i z tymi papierami przerejestrować motorower na motocykl. W przeciwnym wypadku nie masz również OC.

A teraz małe sprostowanie - wiele osób jeździ odblokowanymi, i podwyższanymi pojemnościami na karcie , a to dlatego że pojemności bez demontażu głowicy nie można sprawdzić , spokojnie można jeździć z takim cylkiem, sam mam 82 ccm i powiem że warto .

Maxell, a co powiesz na mój wpis z tego wątku:

http://www.skuterowo.com/forums/topic/wybor-skutera-do-1700-zl?replies=6#post-141595

W sensie, że napisałem tam tak:
"Napiszę tutaj teraz tyle, że póki co, to nie ma takiej opcji, aby Router Bassa/Metro City/Classa i inne pokrewne z homologacją jako motorower z prędkością maksymalną do 45 km/h przemianować na motocykl, łącznie ze zmianą stawki OC u ubezpieczyciela (po np. odblokowaniu gaźnika lub wymianie cylindra na większą pojemność). Żaden z moich zaprzyjaźnionych diagnostów nie podjął by się tego zadania, bo homologacja wskazuje na parametry jako motorower (skuter), a te modele nie posiadają swoich *większych braci* w tej linii-wersji z innym silnikiem i homologacją już jako motocykl, zasilającą nasz krajowy rynek. I tyle mi obecnie pozostaje z chęci pozostania w zgodzie z literą obowiązującego prawa w tym zakresie. :(

I dalej...

*Jak się nie złapiesz na prędkości (na suszarkę/laser/radar w budce/mobilny rejestrator z kamerą), to kto Ci to udowodni, że masz tam odblokowany czy nawet taką większą już pojemność. Jak Ci hamulce wytrzymują, to jeździj sobie dalej...
Jak trzepią, to nieogarniętych małolatów, bo mają tam punkty za to.*"

Liczę tutaj nadal na ciekawą i świadomą dyskusję opartą na konkretnej posiadanej wiedzy. :D

Im_Jurek napisał:

A teraz małe sprostowanie - wiele osób jeździ odblokowanymi, i podwyższanymi pojemnościami na karcie , a to dlatego że pojemności bez demontażu głowicy nie można sprawdzić , spokojnie można jeździć z takim cylkiem, sam mam 82 ccm i powiem że warto .

Pojemności nie, ale osiąganą prędkość tak. Motorower musi spełniać oba warunki kwalifikacji pojazdu, niespełnienie jednego kwalifikuje się pod brak uprawnień i już przestaje być tak spokojnie.

Heh, czyli jeśli i tak mamy powiedzmy A1 i zmieniony cylek nawet na te 100ccm , to w świetle prawa nie możemy się nim poruszać bo niestety nie możemy go przemianować na motocykl który ma inna składkę OC niż skuter, a jak wiadomo bez OC jeździć nie można...

Raven , ale zastanów sie jak maja się przepisy do rzeczywistości , przynajmniej w mojej okolicy jeżeli nie przesadzasz to masz spokojne życie . Ale wszystko zależy od policji , od tego jakie mają podejście do przepisów .

A OC przestaje obowiązywać po zdjęciu najgłupszej blokady , która przyspieszy skuter o 5 km/h , więc według mnie nie warto sie powstrzymywać , o ile ma się olej w głowie , a nie tylko w misce olejowej .