Witam.Mam zamiar kupic cylinder 72cc lub 80cc tylko nie wiem czy to cos da. .Czy cylek sprawi ze skuter nie bedzie mial takiego spadku obrotów tylko bedzie ruszal z wysokich i jechal tak np do 80 km/h ?? zlikwiduje te dziury w przyspieszeniu?
On głównie da ci więcej mocy czyli np. gumę można spalić do przyspieszenia i v-max też pomoże ale to musiałbyś mieć sportowe inne podzespoły.
no ale jak wymieniasz cylinder na mocniejszy to wymień tez sobie rolki na wariatorze to w tedy uzuskasz fajny efekt
Na prędkość specjalnie wpływu nie będzie, ale dynamika jazdy zdecydowanie się poprawi.
slyszalem ze do 4t tunning malo co daje.Mysle , ze wiecie jaki mam skuter:) po nicku mozna sie domysclic (romet767 4t)... i ten model nie nadaje sie do tunna.. efektow prawie wgl nie widac.. a czy zlikwiduje te dziury w przysp? bo teraz jest tak do 30 rakieta potem wolniej do 45 -50 i potem do 70 troche szybciej
to ja Ci kolego odopowiem na wszystkie nurtujące Cie pytania gdyż posiadam podobny model a jakiś czas temu stanąłęm przed takim dylematem jak TY
- zmieniłem Cylek na 80 (72) WM MOTOR
- tłok itp id wszystko co z tym związane
- Odpaliłęm i ... od razu czuć MOC skuter jakby 2 razy mocniejszy .... licznikowo v-max wzrósł o 5-8 km/h i na tym się zawiodłem.
-start skutera znaczaco się podniósł - musiałem od razu zmienić rolki.
NIestety efekt o którym piszesz czyli do 30 szł a później zmuła to wina wariatora.... i on niestety też kwalifikuje się do wymiany.
żeby osiągnąć COKOLWIEK trzeba podnieść moc i wymienić praktycznie cały napęd ( wariator + sprzęgło )