72 , 80cc do 4t

Witam.Mam zamiar kupic cylinder 72cc lub 80cc tylko nie wiem czy to cos da. .Czy cylek sprawi ze skuter nie bedzie mial takiego spadku obrotów tylko bedzie ruszal z wysokich i jechal tak np do 80 km/h ?? zlikwiduje te dziury w przyspieszeniu?

On głównie da ci więcej mocy czyli np. gumę można spalić do przyspieszenia i v-max też pomoże ale to musiałbyś mieć sportowe inne podzespoły.

no ale jak wymieniasz cylinder na mocniejszy to wymień tez sobie rolki na wariatorze to w tedy uzuskasz fajny efekt

Na prędkość specjalnie wpływu nie będzie, ale dynamika jazdy zdecydowanie się poprawi.

slyszalem ze do 4t tunning malo co daje.Mysle , ze wiecie jaki mam skuter:) po nicku mozna sie domysclic (romet767 4t)... i ten model nie nadaje sie do tunna.. efektow prawie wgl nie widac.. a czy zlikwiduje te dziury w przysp? bo teraz jest tak do 30 rakieta potem wolniej do 45 -50 i potem do 70 troche szybciej

to ja Ci kolego odopowiem na wszystkie nurtujące Cie pytania gdyż posiadam podobny model a jakiś czas temu stanąłęm przed takim dylematem jak TY

- zmieniłem Cylek na 80 (72) WM MOTOR
- tłok itp id wszystko co z tym związane

- Odpaliłęm i ... od razu czuć MOC skuter jakby 2 razy mocniejszy .... licznikowo v-max wzrósł o 5-8 km/h i na tym się zawiodłem.

-start skutera znaczaco się podniósł - musiałem od razu zmienić rolki.
NIestety efekt o którym piszesz czyli do 30 szł a później zmuła to wina wariatora.... i on niestety też kwalifikuje się do wymiany.

żeby osiągnąć COKOLWIEK trzeba podnieść moc i wymienić praktycznie cały napęd ( wariator + sprzęgło )