55 km/h na 65cm3

Witam,300 km temu wymieniłem cylinder na 65cm3 w moim Zippie Vaporze no i oczywiscie przez te 300km docieram i raz może przekroczyłem 50km/h i wczoraj jak se smigałem pomyślałem ze przekrece manetke do konca i zobcze co z niego wycisne,ale okazało sie że max. predkosc to niecałe 60km/h ;/ Wiecie może co może być tego przyczyna,ze nie chce wiecej isc? Czy może coś jeszczę dokupić trzeba do tego aby wycisnac z tej 65 cm3 wszystkie mozliwosci ?

A czy coś oprócz samego cylindra jeszcze coś zmieniałeś? Albo chociaż regulowałeś po tym gaźnik, zawory?

Zawory wyregulowane,a do gaznika sie nie dotykałem.

Załóż większą dysze do gaźnika i sprawdź czy nie masz blokady w filtrze powietrza.

belebele napisał:

Załóż większą dysze do gaźnika i sprawdź czy nie masz blokady w filtrze powietrza.

Możesz mi powiedzieć jak ta blokada może wyglądac ?

stasiuk34 napisał:

A zacznijmy od tego - jakie ten skuter miał osiągi przed wymianą na większą pojemność?

klekocix napisał:

stasiuk34 napisał:

A zacznijmy od tego - jakie ten skuter miał osiągi przed wymianą na większą pojemność?

75km/h

Wiec,moze mi ktos podpowiedziec co moze byc tego przyczyna ? Bede wdzieczny :)

Koledzy raczej juz znalazłem powód przyczyny podanej w temacie,ale dokładnie okaże sie po zrobieniu usterki.Dzis postanowiłem zdjąć głowicę i gdu zdejmowałem wałek rozrządu to zauważyłem,że łożysko na nim lata jak "szmata",rozwalone jest konkretnie.Mam do Was pytanie czy da się je wymienić czy odrazu kupić nowy wałek ?