50ccm z 110 ccm :\\\'( 4t

Cześć witam wszystkich mam takie pytanie bo zasuwałem skuterem 110 zawsze jakos 110-115km i na torach złamał mi się silnik przy kole przy 40 km i potem jak założyłem nowy bok i nowy wał to nie chciał odpalić i był cylinder przytarty jak go rozkręcilem dla tego dziś koło 21 rozebrałem go znów i założyłem mu 50ccm do póki nie kupię nowego cylka dla tego pytanie takie ile pojedzie ta 50 jeśli wszystko jest pod 100 kupione typu gaźnik 80 sprzęgło sportowe wydech sportowy no i tam takie pierdoly świece moduł itp i czy mam zakładać stary gaźnik i te żeczy do niej czy na tych jeździć :confused:

Sorki ale nudzi mi się to pomyślałem że napiszę właśnie złożyłem 15 min temu silnik i siedze na necie…

zapewne mniejszy gaźnik i na 100% mniejsza dysza w obecnym. Do tego regulacja napędu
Inna sprawa że raczej skuter 110 ci nie wyciągał 115km/h (chyba że wg licznika) chyba że to jakiś toros F16 i na maxa wyżyłowna 110 z idealnie zestrojonym napędem.
Nie piszesz co to za sprzęt ale silniki 50cm 4T raczej nie napędzają skuterów szybciej niż te okolice 65km/h

Sorki chodziło mi że 110 tyle wyciągała moja stara 50 to max 55 leciała najwięcej ale jak były ch**** części.
Najwyżej dziś jak wstanę to założę stary gaźnik. Albo będę tzr jeździł tyle że nie jest wgl opłacona i leży w garażu już od wakacji a coliberka 4t to cały czas przerabiam po wypłacie bo nie mam co z chajsem robić :joy:

Kiedyś jak miałem 50 cm, to w dobrych porywach z wiatrem w plecy, szedł mi około 70.
Po zmianie pojemności na 72 cm szedł ponad 80
A teraz mam 110 i leci mi też coś ponad 90 z tym że zmieniłem zębatkę zdawczą, bo była zdecydowanie za duża i ze względu na to, że te silniki mają nie co dłuższe przełożenia, to różnicy praktycznie żadnej nie było pomiędzy 72cm a 110 cm