Witam mam problem z moim chinczykiem. Założyłem mu nowy cylinder głowice i tłok.Ustawiłem rozrząd i zawory dobrze . Od razu pa założeniu odpalił przejechałem się kawałek i wypięło się zabezpieczenie od zaworu ssącego. Po założeniu skuter nie chce odpalić, jak naciskam starter to rozrusznik kreci tak jak by nie miał siły. Jak mu zdejmę gaźnik z kolankiem i zatkam dopływ powietrza to kręci normalnie i prawie zapala . Po podlaniu paliwem prosto do głowicy. Potem jak mu założę gaźnik to skuter nie odpala. Po spadnięciu zabezpieczenia na tłoku są delikatne ślady
Jak spadło Ci zabezpieczenie z zaworu a tym bardziej masz ślad uderzenia na tłoku, to masz zgięty zawór i nie ma kompresji. Nie zapali. Musisz zdjąć głowicę i ew. wymienić ten zawór; o ile głowica też nie oberwała. Sprawdź szczelność zaworów - obu. Nie mają prawa nic przepuszczać. Inaczej nic nie zdziałasz.
Sprawdzałem szczelność i głowica jest dobra
A jak zdejmę gaźnik i zatkam np, kartką papieru to normalnie odpali, a jak założę gaźnik to juz nie ma siły przekręcić.
jak sprawdzałeś szczelność że ci wyszło że po spotkaniu zawora z tłokiem jest wszystko OK?
oddałem ją do mechanika i ją docierał :)
mógł nawet z nią spać ale skąd pewność że po spotkaniu tłoka z zaworem jest ok ?
nawet jak wleję benzynę od góry to nie ucieka :)
i jak wsadzisz tam chomika to pewnie też nie ucieknie - co wciąż nie oznacza że cylinder jest szczelny i ciśnienie sprężania jest prawidłowe.
Przyżąd którym to sprawdzisz nazywa sie manometr do pomiaru ciśnienia sprężania i wkręca się go zamiast świecy
to co mam założyć nowy cylinder i sprawdzić bo tego manometru nie mam? :) jeszcze jak kręcę magnetem to po ok 3/4 obrotu tak jakby się blokowało coś i wtedy właśnie nie może rozrusznik przekręcić... a kompresja wydaje mi się że jest ok bo on nawet odpala ale bez gaźnika jak mu podleje benzyny...
coś blokowało? kolego- zawór przypier...ł ci o tłok. Jest zapewne zgięty i nie może sie schować wiec blokuje tłok. A ty opowiadasz bajki o super szczelnościi że sprawdziłeś i zasadniczo marnujesz innym czas.
Masz do wymiany tłok i głowice z zaworami- tak na poczatek. A co jeszcze - to sie okaże
dodam tylko tyle ze to jest nowy cylinder głowica i tłok...
nowy PO DZWONIE tłoków z zaworami czy nowy SPRZED DZWONA?
Ciśnienie sprężania zmierzone? Rozrząd na 100% ustawiony prawidłowo? Wiesz to napewno bo sam sprawdzałeś czy tylko tak twierdzi mechanik?
Jest mocna iskra, świece zalewa paliwem?
.
Bedziesz tak nam dozował te informacje jednozdaniowo jeszcze tydzień czy porządnie opiszesz sytuacje?
nowy po ale jak założyłem drugi zestaw bo też posiadam to jest to samo, że odpala tylko bez gaźnika... ciśnienia nie zmierzyłem bo nie mam takiej możliwości ... rozrząd ustawiony jest na 100 % dobrze, świecę zalewa tylko jak podleje bezpośrednio benzyne do głowicy a jak przez gaźnik to jest delikatnie wilgotna.... iskra jest mocna.
zakładając że nie bredzisz tylko wiesz co mówisz (a to jest dziś naprawdę ogromna doza zaufania) to iskre masz mocną i w odpowiedniej chwili, z gaźnika paliwo jest podawane... pozostaje trzeci niezbędny czynnik do zapłonu - kompresja.
Jeżeli masz prawidłowo dotarte zawory po zmontowaniu głowicy to pozostaje ją zmierzyć manometrem żeby zacząć szukać innych przyczyn.I nie ma innego sposobu niż manometr
ok to postaram się to zmierzyć i dam znać..