w jakich warunkach spala Ci 3,3/100? i ile max wyciska City? pytam bo mój People 150 spalał 4, a pociskał max 90km/h (ale na zdartych rolkach).beduin napisał:
city
jest jeszcze na dotarciu prawie 800 ma nabite więc jeszcze v max nie sprawdzałem ale ostatnio po mieście jak jadę to przeważnie 60-70 raz na jakiś czas 80.
beduin napisał:
jest jeszcze na dotarciu prawie 800 ma nabite więc jeszcze v max nie sprawdzałem ale ostatnio po mieście jak jadę to przeważnie 60-70 raz na jakiś czas 80.
Aha. Jak dotrzesz, to spalanie powinno jeszcze ci spaść ;)
mam taka nadzieje ;) ale jeżdżąc samemu to pewnie teraz jest ok. 3/100 bo często jeżdżę w 2 i wtedy się zwiększa o 0,5/100
Jasne.. ;)
Mi moja Vitalka przy cisnieciu i prawie ciagle manetce na full na 100 km pali ok 4.3 l. Musze jeszcze zobaczyc ile jak bede jezdzil oszczedniej bo jak mi tyle bedzie palic to masakra bo tyle potrafia juz palic male nowe diesele przy oszczednej jezdzie
Mały diesel multijet, w trasie spala nawet mniej, bo w granicach 3/100 ON.piterb1996 napisał:
Mi moja Vitalka przy cisnieciu i prawie ciagle manetce na full na 100 km pali ok 4.3 l. Musze jeszcze zobaczyc ile jak bede jezdzil oszczedniej bo jak mi tyle bedzie palic to masakra bo tyle potrafia juz palic male nowe diesele przy oszczednej jezdzie
W przypadku twojej vitalki do kosztów 4,3 l beny trzeba doliczyć cenę oleju 2T ;)