2t-Słaby pod gore po wymianie paska,przegrzany dzwon

to też jakiś maxi 125 odpada w takim wypadku[chodzi mi o gabaryty]

E tam, w ofercie KYMCO Wombat na pewno zawsze coś znajdzie... :-)
(no i teraz łomot...)

A Arasz życzliwie doradzi... :)))))))

paci napisał:

A jakie w grę wchodzą tez skutery czy już mniej pedalski sprzęt?:D

No tak, wszyscy mamy domy z garażem pod miastem, 50km do pracy i cały rok słońce z temperaturą na plusie.

125tki maxi skutery nie są aż takie wielkie, bez przesady.

arasz74 napisał:

E tam, w ofercie KYMCO Wombat na pewno zawsze coś znajdzie... :-)
(no i teraz łomot...)

po co mi drugie ? :)

Od kilku KYMCO przed domem głowa nie boli :-)

Poprawka pasek zostal zmieniony z 792x16,6 na 792x15,5.Przepraszam ale wlasnie sprawdzilem bo mialem watpliwosci co do wymiarow.
Moze mi ktos pomoc co to moze byc ze tak pog gore slabo idzie i jak temu zaradzic? :)

Może załóż po prostu właściwy pasek, zanim grzebaniem w sprzęcie zrobisz sobie gorzej... :)))

Stary pasek jest juz cienki i zostawia czarne slady na wariatorze

No, nie osłabiaj mnie. Przecież nie napisałem, żebyś założył stary pasek, tylko żebyś kupił pasek o takiej samej szerokości!

Pasek kosztowal mnie 60 zl i chodzi mi o to zeby zaradzic temu problemowi a nie kupowac nowego paska.

A że się spytam.... dlaczego nie kupiłeś takiego jaki powinien być? Przecież takie wymiary 792x16.6 są dostepne ---> http://tinyurl.com/ntrx48r

Ja to mam prawdziwy problem, bo mojego nie produkują i konia z rzędem temu co mi taki pasek gdziekolwiek znajdzie: 749x17.7 :-D

zaradzenie twojemu problemowi nazywa sie kupić właściwy pasek. Ten juz kupiłeś - trudno. Trzeba było kupować przytomniej.

Eh..trudno moze mi sie uda ten aktualny komus odchnac :) A jaki pasek polecacie z tych dostepnych na allegro? http://tinyurl.com/ntrx48r . A skoro pasek jest mniejszy w szerokosci to czemu on z gory potrafi zamknac licznik? (Bo Berg wczesniej pisał o szerszym pasku)

Sonny15 napisał:

...skoro pasek jest mniejszy w szerokosci to czemu on z gory potrafi zamknac licznik?

Aaaa.... to nie wiem.... :-( . A obroty są te same? (masz obrotomierz czy na ucho?)

bo z góry skuter stawia na drodze mniejszy opór gdyż pomaga grawitacja

A jak się człek pochyli, to leci jeszcze szybciej. Nie wspominam tu o zdarciu nalepek bo wtedy to już w ogóle rakieta :D

Wombat,na tamty starym tylko do 70 dochodzil a tutaj zamyka licznik...
Berg na ucho wydaja sie mniejsze

ale nie ma mocy żeby to zrobić na płaskim. Wiec ten pasek byłby dobry ale przy mocniejszym silniku. Przy twoim jest zły.

eadem napisał:

paci napisał:
A jakie w grę wchodzą tez skutery czy już mniej pedalski sprzęt?:D

No tak, wszyscy mamy domy z garażem pod miastem, 50km do pracy i cały rok słońce z temperaturą na plusie.
125tki maxi skutery nie są aż takie wielkie, bez przesady.

nie dom z garażem.Raczej chatka pustelnika z szopką:)