Czesc! Mam 2 problemy: 1. Ostatnio gdy jechalem 95km/h i zwolnilem to wskazowka od predkosciomierza dziwnie zaczeła latac i bardzo wolno pokazuje predkosc i nie pokazuje mi więcej niz 70-75km/h. 2. W tylnim hamulcu jakos miesiąc temu byly wymieniane szczeki (tak twierdzi poprzedni wlasciciel) lecz jak się naciganie linke od hamulca przy kole wtedy w miare dobrze hamuje ale bardzo tak jakby nie do konca puszczal bo hebel od hamulca lekko zostaje wcisniety( odbija tylko trochę) i kolo ciężko chodzi a jak zrobie tam przy kole na lince tak zeby kolo normalnie bez oporow zadnych się krecilo to wtedy hamulec bardzo slabo hamuje prawie ze w ogole. pozdro
To naciagnij sprezyne, przy lince na koncu i będzie ok.
to odkręć hamulec i sprawdź czy szczłki są dobre, może gość Cie nabrać że szczłki wymieniać a tak na prawde tego nie zrobić, możesz przesmarowa łjakimś smarem linkę tam przy bębnie i to co się rusza jak hamulec zaciskasz, TYLKO KLOCK???W NIE SMARUJ!!!
ale właśnie o to chodzi ze gdy ja nacigam to hamuje dobrze lecz kolo samo hamuje(bardzo ciężko chodzi...) a co z tym predkosciomierzem? pozdrosousik napisał:
To naciagnij sprezyne, przy lince na koncu i będzie ok.
linke napedow? od predkościomi erza masz juz wytartą kup nowa i będzie git