Witam po dłuugim niebycie…
Jak w tytule?
Swap swapem, ale z 50 chyba jakiś zmot niemot robiłby 125.
Co by na to zajęczała korba, lożyska… ?
Jak to jest., podmianka na stacji kontoli?
Czy ramy w niektórych bzykach mieszczą od 50 do 125 ?
Spawanie mocowań?
Jak to wszystko wygląda z perspektywy doswiadczonego motorradera?
Rok temu miałem problem z prawkiem za punkty. Rozwiązałem go elystarem 70.
Peżocik zajechany. A temat lejców powrócił. Myślałem nad jamaszką dt. Ale nowiuteńką. Bym sobie pitolnął taki rowerek z napędem, ale wielki i tlusty ze mnie kloc. Potrzebuje kilowacików jak najwięcej. Pięćdziesiątki przecież nie wezmę. Nie ruszę z pod świateł…
Wzrokowo dt 50 a dt 125 to kserokopia. Tyle, że rurki do oddychania nieco grubsze… No ale kwestia AM-dowodowy czy A na papierze jest dla mnie nielicho ważna…
Pozdrawiam
zbyt ogólnie to chyba i troche nie wiadomo o co chodzi.
Witam
Chodzi o niektóre ogłoszenia dostępne na róznych portalach handlowych. Skuter, motorower zarejestrowany na 50cm3 a w praktyce ma fabryczną jednostke 125cm3.
Nie jest to swap pospolity, tylko orginalne 125cc z fabryki… Rzekomo…
To jak to jest. Są takie okazje, czy to jak pisałem mniejszy silnik podczas rejestracji, znajomek na przeglądzie,. Przerobiona rama… ?
Węsze za yamahą dt. Chciałbym nową, ale 50cm3 to mało. Są do zdobyciq właśnie 50/125…
Można ganiać na dowód, ale to fabryczne 125cm3 , w orginale.
Dodam, że swiadom jestem ewentualnych sankcji i rozumiem ostrożność z jaką takim bzyczkiem powinno się poruszać. Fotoradary, złamasy z giwerami mierzącymi prędkość. itp… Poprostu cza uważać
Jest kilka maszynek w kraju do kupienia. Wiem, że większość jest mówiąc delikatnie " troszke ujechana" gdzieś na polu w kartoflach albo w lesie przez dzieciaki. Jestem skory wrzucic troche grosza w korbe, tłoki, jakieś uszczelnienie zawiasu… Wliczam to w rachube… Taki oldskul z 90 lat z kierunkami jak w ikarusie… :-))) w orginale to fajna sprawa…
Te 125 z tymi konikami z tamtych lat spokojnie dało by rade mnie powieżć te 30km do i 30 z roboty po kiepskim asfalcie…
Jeżdzi u mnie taki łepek niebieską yamahą ttr 600 ale taką jeszcze z ramą pod silnikiem.
Odnowione właśnie cacuszko, to widać. 80-90 lata. Pięknie popierduje po gdańskiej 200 metrów przed całą gawiedzią w blaszakach… Takie coś będe chciał, ale prawko muszę wreszcie zrobić na jednoslada… Tymczasem to dt mnie nęka i nęka…
to nie jest żaden swap silnika. to najczęściej jest normalny przewał w papierach.
No tak myślałem. Generalnie jak dla mnie jak najbardziej akceptowalne.
Podejme raczej tę rękawice. Ten sezon na jakiejś detce się dokulam do firmy.I będzie czas na WORD.
Trochę wsiąkłem w motory po latach. Moje czasy to końcówka MZ , jawek , cebul i początki zachodu w motoryzacji. Zielone granice itp. hahahhh.
Yamaha TT z 80 lat napewno wyląduje wkońcu w garażu. No i chciałbym też loche cagive słonia. Tą dakarową 900 z fajkami na baku. Ale to nielada biały kruk póki co. Nie znalazłem na sprzedarz tej topowej krowy.
Ale nie o tym.
Kurna mało mam oblatania w rynku. Nie widzę rzeczywistych różnic między 50 a 125 , takich w realnej skali. Foty to G.no przedstawiają…
Co gorsza , tytaj w zachpomie to kurrr.ka nic. Nie ma handlu czyms takim. Martwy rynek. Wszędzie trzeba jeeeechać. 300km to minimum
No to pooglądałem sobie cała noc ogłoszenia, fora, youtuby.
Hahhh wygląda na to, że prawdziwe i faktyczne nie lichwione ani wałkowate oferty w tym kraju można policzyć na palcach jednej ręki. HAHAHAHA
Oglądam ogłoszenia, za jakiś czas podpasowuje gostek na jaimś forum a za pół godziny widzę jak mordujena 20 filmach interesujące mnie w ogłoszeniu motor, motorki.
Albo siedzi paczka gówniarzy i każdy mi się przewinął z ogłoszeniem, które ewentualnie wziąłbym pod uwagę.
MASSSAKRA jakaś. Aż mi się wierzyć na początku nie chciało. Ale bez kitu 90% pasuje albo z gęby, albo z ksywki, foto avataru jakiegoś, nicka, albo maszynki.
A tam holokaust, blitzkrieg jednośladów non stop. HAHAHA Kurrr… ywa mać. No to grubo… Widzę, że tylko nowe wchodzi w grę, a prawda to dopiero po pół dnia oglądania maszyny przez lupe i to z fachowcem.
A rozważałem nawet kupno w ciemno. lol…
LOBO moto BMS z yt też wiele naświetla. hahaha 6 filmów o olx i otogówno na temat polkiego handly jednośladami.
Hahaha SKUUURRR…
soras za literówki, ale kur jak pisze to nie widze co, a nie chce mi się poprawiać. Androidzik od goo gla