Zipp Pro 50 Vs Barton Fighter 110/50cc

W stosunku zipp, a np. barton, myślę, że barton jest fajniejszy, w dodatku tańszy ;)
Ja Ci tylko pisałem co mi się podoba, bo biorąc pod uwagę motorowery, to nie wiem który dłużej pojeździ czy coś w tym stylu. Według mnie chinol = chinol. Router też mi się bardzo podoba. W dodatku b. dobra cena. Tylko odstrasza mnie ta nazwa. Według mnie market to nie miejsce dla skutera ;D
Może mam specyficzny gust. Kiedyś mi się bardziej podobały ścigacze itd. teraz wolę klasyczny motocykl, właśnie z wyglądu taki jak tamte. Teraz gdybym miał wybór Honda CBR, a Honda CBF, wybrał bym CBF ;)

Dobra, Ostatecznie wezme Junaka 901 bo byl zawsze i jest dobry. A wyglad tez jest fajny i ma głos jakiejś 250 ;p Dzieki wszystkim za pomoc. Zippa nie wezme bo jest strasznie drogi i daremny wole junaka.

Moim zdaniem Zipp jest bardziej wytrzymały niż Junak, Barton i Router. Ten Junak to już nie ten co kiedyś.
Ryglos - piszesz skutki jak policja zatrzyma kogoś z silnikiem 70,80 i 110cc a prawda jest taka że takie same kary są za jazdę odblokowaną 50ccm. Jeśli się ma uprawnienia tylko na motorower a skuter jest zarejestrowany na motorower a nie na motocykl i do tego przekroczy 45km/h staje się motocyklem i konsekwencje są takie same jak przy silniku 80,110 itd.

Przy policji zawsze wiadomo na motorowerach ze trzeba jechac 45 ;p a potem to .. a jezeli mnie zatrzyma to zaplacae do 500 zl mandat a nie holowanie itp. i nie beda sprawdzac czy mam blokady czy nie ani cylinder. ino zaplaci sie max 500 bo na motorowerach maks 45 mozna legalnie. Ale podobno w zippie wszystko koszmarnie wykonane, czy to prawda?. Alei tak jest drogi wiec wole junaka ;p albo fightera.

A mam jeszcze jedno pytanie, jak zdjac blokady predkosci w Junaku 901? wie ktos moze? I czy one wogole tam sa?

mateomix0 napisał:

Przy policji zawsze wiadomo na motorowerach ze trzeba jechac 45 ;p a potem to .. a jezeli mnie zatrzyma to zaplacae do 500 zl mandat a nie holowanie itp. i nie beda sprawdzac czy mam blokady czy nie ani cylinder. ino zaplaci sie max 500 bo na motorowerach maks 45 mozna legalnie. Ale podobno w zippie wszystko koszmarnie wykonane, czy to prawda?. Alei tak jest drogi wiec wole junaka ;p albo fightera.

Mylisz się i to bardzo. Jeśli pojedziesz więcej nic 45 i policja to będzie widziała i Cię zatrzymają to dostajesz tak :
500zł mandatu za jazdę bez uprawnień bo motorower który przekroczy 45 w świetle prawa jest motocyklem a nie motorowerem.
holowanie na parking policyjny platne oczywiście
za odbiór skutera z parkingu policyjnego też płacisz bo zajmował miejsce
zabierają dowód rejestracyjny i musisz przerejestrować skuter na motocykl bądź założyć blokady i udać się z tym na stację diagnostyczną gdzie diagnosta potwierdza że skuter nie przekracza przepisowych 45km/h i dopiero wtedy oddają Ci dowód rejestracyjny. Jeśli nie założysz blokad i przerejestrujesz na motocykl to ubezpieczenie także musisz wziąć nowe na motocykl a nie motorower.
Nie daj Boże jeśli będziesz miał wypadek odblokowanym skuterem i ktoś ucierpi- masakra. Tyle teorii. W praktyce ryzyko jest spore ale także spora ilość osób jeździ bez blokad bo z blokadami jest ciężko ujechać. Zależy na jakiego policjanta trafisz ale w łape bierze każdy.
Zipp jest lepszy jakościowo niż Junak. Zipp i Keeway to najlepsze chińskie skutery. Junak to już nie ten Junak co kiedyś.

u mnie np. tak tego nie egzekwuja poza miastem, w miescie trzeba jechac 45 i tyle. Oni wiedza, ze jakies 90% motorowerow jest odblokowana ;)

Kapuchon, no nie wiem czy tyle teorii w razie wypadku. ja odblokowanym s8 mialem wypadek - ucierpialem ja i dziwczyna - zlamana noga, wyszla na ulice prosto pod kola. zostaly tylko porobione zdjecia skutera i nic wiecej, na tym sie wszystko skonczylo, w sadzie tez nie sprawdzali czy zablokowany/odblokowany.

P.S. nie dziala 'alt' :)

U mnei i tak niema duzo glin itp ;p jedynie po miastach to sie pojedzie 45 a za .. ;) Ale gdyby jechaly za mna, widzialy ze jade na motorowerze to sie pojedzie 45 ;p ale watpie ze zauwaza ze to motorower bo wyglada jak motor ;p

A moga zauwarzyc jedynie predkosc bo sprawdzac cylindra mi nie beda ;p Jak cos to uwazac i 45, A czy w junaku 901 sa blokady? i Gdzie ? Chyba nie ma.

mogą zauważyć po tablicy rejestracyjnej

To nic, że wygląda. Popatrz na tablice rejestracyjne, są bardzo malutkie w motorowerze.

Czyli pozostaje ostrozna jazda ;d a gdzie sa te blokady w junaku!?

Już 3 raz pytasz... skoro nikt Ci nie odpisał to nikt nie wie. Jak już kupisz tego Junaka to wtedy szukaj blokad.