Dalo sie napisac po ludzku? dalo. Dzieki Suawek.
Witam, Gorana zabrakło happy endu. Gorana jakiego skuterka kupiłaś? Myślę, że podzielisz się tą informacją. Pozdrawiam Wszystkich.
TajPan napisał:
Pietro napisał:
jest w stylu Kymco Like, bardzo fajny kobiecy skuterek ;)Dzięki, dzięki!
BTW. 76km nakręcone, dzieci zachwycone, żona pierwszy raz kierowała jednośladem i dwusuwem.
ciekawym, co dalej :) podpytując o wybór
http://www.skuterowo.com/forums/topic/skuter-retro-cichy-i-dla-dwojga-problem-z-wyborem#post-29979
automatyczne podpowiedzi podały mi ten wątek. a ja szukam skutera dla 32- i 35-latki :)
prześledziłem wątek, jak wynik zobaczyłem(co zostało nabyte), oczy mi się roześmiały, jestem zdeklarowanym fanem tego co stare, zatem i dizajnu.
jakiekolwiek dalsze wnioski z używania kymco like, zapraszam do cytowanego wątku, chcę tam zebrać zdania użytkowników takich stylistycznych staroci z założeniem, że mam być pasażer (u mnie nieco większy niż dziecię, gdyż kobieta)
sangwinowy napisał:
jestem zdeklarowanym fanem tego co stare, zatem i dizajnu.
To może OSA? :mrgreen:
http://allegro.pl/wfm-osa-m-52-zarejstrowana-slask-i1615573554.html
Suawek, kolega miał chyba na myśli skuter neoklasyczny...Chociaż zabytkowa Osa M52 (Indyjka), to super sprawa, nie tylko dla amatora majsterkowania..i można zarejestrować na żółtą blachę ;)
, jestem zdeklarowanym fanem tego co stare, zatem i dizajnu.
jakiekolwiek dalsze wnioski z używania kymco like, zapraszam do cytowanego wątku, chcę tam zebrać zdania użytkowników takich stylistycznych staroci z założeniem, że mam być pasażer (u mnie nieco większy niż dziecię, gdyż kobieta)
Witam jeszcze nie mam skutera, ale powiem co myślę. Każdy ma swój gust i zamierza realizować swoje potrzeby kierując się TEŻ i nim. Cytując któregoś z forumowiczów dużo zależy od Pocztu Królów Polskich w portfelu. W skuterach retro, które sprostałyby twoim wymaganiom w przystępnej cenie nie masz dużego wyboru. Proponuję znaleźć czas i odwiedzić sklepy lub dilerów skuterów i przymierzyć się do modeli, które ewentualnie bierzesz pod uwagę. Możliwe, że to w jakiś sposób rzuci światło na dalsze poszukiwania. Duża część zwłaszcza skuterów z silnikami do 50ccm nie nadaję się do użytkowania przez dwie dorosłe osoby. Ograniczeniami są: moc silnika, pozycja za sterami i czy dwie dorosłe osoby zmieszczą się na kanapie. Jeśli w dalszym ciągu styl retro jest bardzo istotnym czynnikiem wyboru skutera to proponuję rozglądać się za legendarną Vespą http://www.vespalifestyle.pl/ ale nowe kosztują prawie 2x więcej od np. Kymco.
Też ostatnio oglądałem 50tki vespy na allegro ale ceny stoją na dość wysokim poziomie. Wiadomo Firma ma tradycje. Są też starsze deczko tańsze ale już kosmetyka odstrasza, sam nie mam smykałki do mechaniki i nie rajcuje mnie siedzenie całymi weekendami w garażu na poprawkach czy remontach. Dlatego drugą sokowirówkę jaką zakupię to bardziej ze sportowym zacięciem.
WLOSKIE JAKIES ALBO YAMACHE AEON
Mam 43 lata, średnio w roku robię 6tyś. km pięćdziesiątką.
Jak Cię stać to nie kupuj niczego używanego. Nie kupuj też niczego z poprzedniego rocznika, jest starsze na starcie i potem sprzedaż za mniejsze pieniądze. Dzisiejsza oszczędność kilka zł nie przełoży się na zysk przy sprzedaży.
Ja bym postawił na jak największe koła, a także na hamulce tarczowe, aby były na obu kołach. Swoją skuterową przygodę rozpoczynałem od Kymco Agility 50 4T, na którym w 1,5 roku zrobiłem ponad 8000 km bez najmniejszego problemu.
Jeśli jesteś z W-wy czy masz blisko to w Honda AutoWitolin http://www.autowitolin.pl/ można na godziny wypożyczyć sobie Hondę Vision 50, na którą ja też bym postawił. Ta Honda ma palić 2l/100km, fajna sprawa, jeździłem tym trochę.
Dobrze jest kupić dobry kufer, aby takiego taniego nie urwało na dziurach jak masz zamiar wozić dziecko, będzie to takie oparcie zabezpieczające dzieciaka.
Skuter 2T wymaga dobrego oleju do paliwa, wynegocjuj ze sprzedawcą, aby polecił Ci coś i dopłać 50 zł, aby Ci nalał tego oleju na początek pod korek. Ja spotkałem się, że musiałem sam szukać oleju 2T, a dałbym te kilka złotych, aby móc śmigać od razu. Jasne, że moc jest większa w 2T ale ja bym wziął 4T, na stacji płaci się mniejsze rachunki, w okresie gwarancyjnym będziesz musiał robić przeglądy więc brak rachunku za olej 2T i tańsza jazda poprawią Ci humor. Zresztą wynegocjuj ile będzie Cię kosztowały przeglądy. I poproś o ofertę na piśmie, aby nie okazało się, że jak już kupisz, że serwis będzie miał nowy cennik :)
Jak bym teraz kupował nowy skuter to poszukałbym wypożyczalni skuterów i tam pojeździł różnymi modelami. Ja mam też Piaggio Liberty 50 delivery wspaniała sprawa, polecam, jest stabilnie, dobrze hamuje przedni tarczowy hamulec, a przy wywrotce można łatwo wyskoczyć. Ale wiem, że to inna półka cenowa jeśli myśli się o nówce sztuce.