A jak policja sprawdza, czy kask ma homologację? Co grozi za jazdy z kaskiem bez homologacji?
śmierć
...kawałek skorupy kasku w głowie... odłamki szyby kasku w oczach... zsunięcie się kasku z głowy po pierwszym uderzeniu... mało?
+++
Każdy kask ma z tyłu symbole potwierdzające homologację kasku...
Niewieczywie napisał:
A jak policja sprawdza, czy kask ma homologację? Co grozi za jazdy z kaskiem bez homologacji?
Nie sprawdza. Homologacja jest dla Twojego spokoju że (może) się nie zabijesz przy wyrżnięciu łbem w krawężnik. Ale nikt Ci nie zabroni kupić plastikowej skorupy czy innego nocnika. To Twoja głowa i Twój problem (ew. rodziców jak będą mieć warzywko w łóżku do końca swoich dni).
To prawda, że policja sprawdzaniem głowy sobie nie zaprząta, ale nigdy nie ma pewności, że nie będzie.
Ma bowiem do tego podstawy. Przepisy ujmują to ogólnie, że kaski <muszą spełniać odpowiednie warunki technicze>... no i właśnie te odpowiednie warunki techniczne to norma europejska ECE 22, którą muszą spełniać kaski przeznaczone do sprzedaży na terenie EU...
Więcej o tym jak wybierać kask - http://www.jakkupowac.pl/jaki-kask-motocyklowy-kupic/ :)))))
A co byście polecali wymienić? (wariator, sprzęgło, może cylinder) by poprawić osiągi wspomnianego przeze mnie piaggio zipa z 2002 roku.? Czekam na ciekawe propozycje
jak jest w db stanie to nic.
Rozumiem, ale jak sie przejde do serwisu chcialbym cos stuningowac by predkosc maksymalną uzyskiwał większą. Co radzicie wymienić u mechanika?
1.zdjąć blokady o ile już to nie zostało zrobione;cewko-moduł,wariator,wydech
2.Podstawa jest wydech na sportowy i cewko-moduł bez limitu rpm.
3.cylinder 50 sport,racing lub 70
4.już ci się skończyły środki:)
w piaggio zip z 2002 roku jest 13 lat w łożyskach. Jeżeli teraz gwałtownie mu zwiększysz obciążenia spodziewaj sie fali remontów i napraw (wału, łosyk wału, uszczelniaczy.. itd)
Wombat jestes pewien, ze czeka mnie przez niefortunny tuning fala napraw i remontow bo lozyska nie wytrzymaja?dziwne troche..czyli lepiej nic nie robic
Jaki to ma przebieg?
16400
To nic nie ruszaj,jak się sypnie to sobie tuning zrobisz.
Paci, a to co Wombat mowil jest prawda? Ze lozyska nie wytrzymaja tego?
Tak i napęd prawdopodobnie też.
Reasumując, jak Was dobrze zrozumiałem... To jest kwestia wyboru czy w związku z rozpoczynającym się sezonem, lepiej go spędzić... na..., czy pod skuterem... Niewieczywie! Wybór należy do Ciebie! :)))))
Zasada jest taka: nie tuninguje sie wydajnościowo pojazdów o znacznym przebiegu albo ten tuning zaczyna sie od kosztownej generalki.
Inaczej dość szybko się go zbiera do koszyka.
No to Panowie szczerze mówiąc się załamałem bo liczyłem, że będę mógł trochę zwiększyć v-max a tu dupa. No trudno te 65 będzie musiało wystarczyć
Ewentualnie można sprawdzić czy są ściągnięte wszystkie blokady piaggio leciały zazwyczaj na serii 70-80 więc podejrzewam że coś zostawili bo o tym nie wiedzieli s jeżeli nie zostawili to niestety już jest trochę styrany życiem.