no racja racja, ale za dużo to też nie tak dobrze, bo spalanie też się liczy ;p ja oczywiście też lubie duże samochody ;p np. taka Honda CR-V czy Q7 itp. albo np. Gilera GP800 mmmm. ;p ale 110 KM w lżejszym aucie wystarczy. pzdr
OJOJOJOJ Niezże Macie zachcianki …
Ale jakos nikt na razie niehcce Vana
Ja w Tej chwili posiadan Nissana 100 nx 1.6 Kupiłem go za w??sne pieniądze ze spzredazy skuterka , skuter tez był kupiony za moje i jestem z Tego dumny …
niestety fura zbyt mi się niepodoba osiągi jak na 1.6 ma srednie i Jako drogie auto planuje mieć ktores z Tych trzech (napewno) :
1. Mitshubishi 3000 GT vr-4 Twin-Turbo (1990---------1999r)
Wymiary i wagi
długość: 4564 mm
szerokość: 1839 mm
wysoko??: 1245 mm
rozstaw osi: 2469 mm
prześwit: brak danych
masa: 1725 kg
pojemność zbiornika paliwa: 70l
Silnik
pojemność skokowa: 2972 ccm
moc: 320.0 KM
moment obr.: 427.0 Nm
układ silnika, liczba cylindrów: widlasty, liczba cylindrów: 6
średnica x skok tłoka: 91.10mm x 76.00mm
typ: DOHC
stopie?? sprężania: brak danych
Osiągi
przyspieszenie 0-100 km/h: 5,6
elastyczność 80-120 km/h: brak danych
prędkość maksymalna: 290km/h
stosunek mocy do masy: 0.186 KM/kg
Zawieszenie
położenie silnika: przód
ustawienie silnika: poprzecznie
nap?d: 4x4
średnica zawracania: brak danych
hamulce przód / tył: wentylowane tarczowe / wentylowane tarczowe , ABS, wspomaganie
skrzynia biegów: liczba biegów: 6, skrzynia biegów: manualna
2. Dodge Stealth AWD R/T 3.0 Twin Turbo (1994-2000r)
Specyfikacjie te same co Mitshubishi ( ten sam Silnik) waga podobna trochę dłuzej robi 100
3. Nissan 300 zx 3.0 Bi-Turbo 2+2
Kultowe Auto ale zostało niedocenione . Przez 200sx i Skylina
Wymiary i wagi
długość: 4525 mm
szerokość: 1800 mm
wysoko??: 1255 mm
rozstaw osi: 2570 mm
prześwit: 130 mm
masa: 1550 kg
pojemność zbiornika paliwa: 78l
Silnik
pojemność skokowa: 2960 ccm
moc: 301.0 KM
moment obr.: 371.0 Nm
układ silnika, liczba cylindrów: widlasty, liczba cylindrów: 6
średnica x skok tłoka: 87.00mm x 83.00mm
typ: SOHC
stopie?? sprężania: 8.50:1
Osiągi
przyspieszenie 0-100 km/h: 5,8
elastyczność 80-120 km/h: brak danych
prędkość maksymalna: 249 km/h (ograniczona elektrycznie)
stosunek mocy do masy: 0.178 KM/kg
Zawieszenie
położenie silnika: przód
ustawienie silnika: brak danych
nap?d: na koła tylne
średnica zawracania: brak danych
hamulce przód / tył: tarcza wentylowane / tarcza wentylowane
skrzynia biegów: liczba biegów: 5, skrzynia biegów: manualna
Ktore? z tych aut na pewno będzie moje !! Ha
Moja setunia :
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Nissan/100NX/42913
Pozdro
a ty za to nie masz wymagan? xD co tam taki dodge ;p ale pomy?l, jak ci się nie uda kupić 300zx to zawsze możesz kupić innego Nissana np. Note xD a 100nx nie jest zły ,lecz to autko nie w moim stylu. ja wole klasyczne a’la retro. pzdr
ten dodge ma automat aż amerykańskie auta z lat 80-90-00 to największy shit jaki może był :573: , tony plastiku a moc wydobyta z silnika jest tak duża że hoho nie dotyczy to dodga vipera
heh . Zal mi cie chłopie … Jak bys poczytać bardziej co napisałem … Karoseria jest normalna i wszystko inne też jest to auto robione na Bazie Mitshubishi 3000 gt niektóre elementy pasują tylko że jest wypuszczany pod nazwa dodge !! Silnik ma ten sam co w 3000 gt nawet znaczka mitshubishi nie odkleili !!! Chłoopie i nieucz mnie bo mogę się załozyc ze go nigdy na oczy nie widziałeś , Viper’a tez pewno nie widziałes . Viper ma silnik v10 od Ciezarówki a prowazi się jak czołg Jelsi juz to amerykance maja słabe wykonczenie elementów wnetrza ale to wie kazdy . Cos za cos Na koniec, Ja nie jeżdze automatem . wszystkie auta co napsiałem wyzej wychodziły wersjie automat i manual !!
Siemka
Chciałbym przedstawić moja furkę… tzn. Citroena C5 2007 r. :mrgreen:
Na początek kilka zdjęć:
Z Moim skarbem xD
Off-road :mrgreen:
Coupe :mrgreen:
Ostatnie 2 zdjęcia ukazuję działanie hydrauliki - ogólnie fajny bajer, na polne drogi w sam raz. Ale furka sam się podnosi i obniża podczas jazdy tzn zależny od prędkości i nawierzchni. Komfort jazdy jest zupełnie nie porównywalny do zawieszenia sprężynowego. I nie myślcie ze to NFS ze Cytryna podskakuje na pół metra to są takie dosyć ślimacze ruchy
Ale i tak uważam to za najfajniejszy bajer w samochodzie :-?
Teraz trochę o systemieć Audio… nom to tak jak na seryjny, to gra super 12 głośników robi swoje :roll:
Furka ma wiele bajerów… ale niektóre są bardzo denerwujące, np czujniki parkowania, koledzy zawsze brechtają się ze mnie jak za blisko podjadę zaczyna pipczec… “nie żyjesz” Albo pipczalka od pasów szukałem bezpiecznika ale no nie znalazłem :mrgreen: Inny przydatny bajer do ze po zmierzchu same świata się włączają. Ogólnie to w samochodzie jest tyle czujników i pierdol ze boje się jak to się wszystko zacznie psuć.
Mechanika… 1.6 Disel 110 km. Wyciągnolem 200km/h… blokada do 5 tys. obrotów. Ale i tak największego kopa ma tak do 3,5. Próbowałem “driftu” nie da rady. Ręczny na przód, ESP - od razu wyciąga, także dupa.
Z samochodu jestem bardzo zadowolony. Ma spory bagażnik, nieziemsko przyciąga blachary
Ogólnie dużo w nim miejsca, mało pali ( 5l / 100km ) i jak na razie 0 usterek. Mogla by być trochę ładniejsza lina boczna samochodu ale i tak nie jest zła, bo tył jest w dechę
PS: Przepraszam za nie umyta furkę