Toros F16 reakcja na gaz

W chinskim skuterze wszytko sie moze zdarzyć, tzn rano dobrze , wieczorem juz nie. Z tym dymieniem to tak jak jest to para to normalny objaw zwłaszcza przy takiej pogodzie, ale jak czuc olej i dym jest jakby niebieski to jest odp na problem. Uszkodzony pierscien+brak kompresji= problem z odpalaniem i dymienie. Chociaż najpierw próbował bym upewnic sie czy to nie wina gaźnika. Może masz możliwość założyć inny na próbę, np od kumpla, to wtedy na 100% juz bylo by wiadomo. Ja z gaznikiem meczylem sie dwa miesiace. Życzę powodzenia.

Sprawdź jeszcze moduł. Znajomemu odpalał normalnie, a po dodaniu gazu zaczynał szarpać i nierówno pracować. Winnym okazał się moduł. Skoro + był poluzowany to mogła być przyczyna uszkodzenia modułu.

Na razie wszystko sprawdzone i działa jak powinno. Nie wiem co mu dolega:( Poszedł do mechanika i zobaczymy co powie.

Dobra. Mechanik wymienił gaźnik, odpalił, ale gdy jechałem do domu to przyśpieszał i zwalniał. Dziś rano zapalił. Gdy chciałem jechać do szkoły to zero reakcji:( Czy mogą to być zbyt ciasno ustawione zawory? Listek 0.05 wchodził z oporem, a ma chodzić z oporem ale ma wejsć, nie? Teraz też zauważyłem że gdy dłużej próbować odpalić to strzela z tłumika. Doradzicie coś?:)

A i czy iskra ma skakać po czubku świecy czy może być też w srodku ( w tym wgłębieniu)?

Tylko pomiędzy elektrodami, skoro iskra skaze w środku to ma przebicie. Do wymiany.

u mnie też było tak że bez akumulatora skuter(baotian 4t) ledwo jeździł a wystarczyło że akumulator był podpięty i działało wszystko jak dawniej. co do iskry przede wszystkim musi być mocna kiedy jest mało widoczna wtedy są duże problemy z odpalaniem

Tylko tak. świeca jest nowa(cewka też). Iskra jest na czubku tylko czasami pojawia się w środku. A czy może to być wina modułu? Nie chce znowu dawać go do mechanika, bo za gaźnik z wymianą i przeglądem zabuliłem 150zł!

nie może pojawiać się na "bokach". Wyczyść ją wykałaczką i przedmuchaj sprężonym powietrzem.

Dobra, odpaliłem:) Tylko teraz tak. Jedzie tylko 35:( Przy starcie ma moc a potem ją traci. I teraz takie pytanie: czy może to być tylko regulacja gaźnika (świeca czarna, ale sucha) czy może dolegać mu coś więcej?