skuter retro

Wiem że like kosztuje wiecej niz 5 tyś ale ja bym dozbierał 2 tyś i go kupił

dokładnie... więc Rolnik758 "Bzdura chińskie skutery jak trafisz na dobry egzemplarz nie są takie złe" weź traf dobry chiński skuter. ;>
a jak ktoś lubi dłubać i inwestować to czemu nie...

najlepiej świadczy o bezawaryjności m.in Kymca maszyna Madiego, Hugo i Julusi no i moja ;> kolega na pizzy zrobił 32tys w rok i wymienił tylko pasek.

możesz jeszcze o romecie retro pomyśleć.. też nie drogi, a jak trafisz nowego w promocji, to zmieścisz się w swoim limicie, i jakby nie daj boże się coś działo, to serwisów w PL masz sporo ;) znajoma śmiga takim retro i w sumie już ponad 5k zrobiła i do tej pory bez problemów.. ja myślę, ze trochę ma tu zastosowanie zasada jak dbasz tak masz ;) więc możesz za małą kasę mieć sporo frajdy :)

Obejrzyj sobie Moto-Magnus Retro 1966. Zbiera bardzo dobre opinie i można trafić na fajną okazję na przykład jak ta:
http://otomoto.pl/moto-magnus-retro-2008r-idealny-tanio-M3101337.html
Jak byś dała tyle co za ten egzemplarz to zostaje Ci sporo gotówki na zakup kasku ubioru i doposażenie skuterka.
Ta firma ma też inne modele w tym stylu i na pewno coś Ci się spodoba.
No i mieszczą się w cenie podanej przez Ciebie - pamiętaj że doliczyć trzeba koszt rejestracji, ubezpieczenia i podobnych.
A co do opinii o "chińczykach" to najlepsza jest taka: Jak dbasz tak masz. Ja mam Zippa Salmo który jeździ codziennie po 35-40km od upałów 35 stopni w cieniu do -10 stopni w deszcz, śnieg i tym podobne rzeczy które funduje nam nasz klimat. Najdłuższe 3 trasy to 116, 111 i 109km i nigdy mnie nie zawiódł. Grunt to dbać o pojazd i serwisować. Pokonał już 11139km i wciąż jeździ jak nowy. Jedyne co w nim się stało to wymiana żarówki 2x, wymiana klocków hamulcowych dętki (przebita) no i dopiero teraz zaczyna kończyć się akumulator który na dniach wymienię na nowy.

Odświeżam:) Pytanko: to kolejna dyskusja na jaką trafiam i zastanawiam się czemu nie pojawia się w Benelli Pepe? Jak najbardziej retro, do 5k no i cjak widziałem zbiera pozytywne opinie - sam zastanawiam się poważnie nad zakupem takowego. Polecacie, odradzacie?