matol1798 napisał:
Ale nie wszystkie są takie wspaniałe :-)
Nie powiedziałem że wszystkie są wspaniałe :)
jednak nici z skuteru : (( Ja pie.... to kat Am i płącić 1000 złoty :D
Czemu rezygnujesz?
Kategoria AM to koszt około 600zł - kurs 500zł, wyrobienie prawka 100zł. Zrób sobie to AM, nie zniechęcaj się. Zawsze możesz dozbierać i kupić choćby w lato... może jakiś inny, nowy model z 2013r.?
No ładnie policzyłeś ale nie doliczyłeś kosztu badań lekarskich. Egzamin kosztuje prawie 200 zł a nie 100 ( dokładnie 170 zł). Drogo jak cholera. Ale jak się chce to się może. W wakacje koś trawę i zbieraj owoce to może uzbierasz :-)
witam, ja również mam 17 lat, posiadam kartę moto (wkrótce będzie to kat. AM) i powiem Ci szczerze, że gdybym był na twoim miejscu to wykorzystał bym możliwość zrobienia minimum kategorii A1 (cena zbliżona do AM, a jednak możesz dosiąść jakies fajnej 125, których na naszym rynku nie brakuje), lub odrazu dołóż tą kase co masz na skuter, i zrób A+B na raz (wiadomo, tu liczysz sie z dużo większymi kosztami)
Podsumowując, w naszym wieku jeżeli nie zrobiłeś karty moto, w 100% nie opłaca Ci sie robić kat. AM, takie jest moje zdanie w tym temacie :)
Ja bym obstał przy Simsonie albo Romecie , ale to chyba z racji wieku już :) mam sentyment do tych marek , wychowałem się na nich .