Chłopaki a jaki macie pomysł na modernizacje niosące za sobą poprawę osiągów? Mam QINGQI QM QT-6 czyli dokładnie taki sam skuter, tylko nazwa mniej wdzięczna :) Po odblokowaniu v-max ponad 70km/h. Co mogę zrobić by usprawnić go jeszcze trochę? Poprawić trochę dynamikę jazdy? Na większy v-max nie liczę "moja waga na to chyba nie pozwoli :) "
Naczytałem się o wymianie rolek, wariatorów, CDI i masy innych części. Z tymi rolkami to średnio kumam. Jakie mam fabrycznie i co jest w nich złego, a na jakie zmienić by było lepiej?
OK, to wiem. A bez tego na początek... Same rolki, vario lub nowy moduł nic nie dadzą? Rozumiem że to nie 2T, ale mam dopiero 5k na liczniku. A zmiana pojemności to taki prawie remont...
Tłok, cylinder, głowica. To już prawie wszystkie elementy wymieniane przy remoncie. Rozumiem że zmiana pojemności na 80ccm lub 90ccm to czasem zmiana nawet prawie o 100%. Nie da się czegoś osiągnąć bez tak radykalnych kroków?
Tylko czy wał wytrzyma przy takim cylindrze. Pamiętaj że jak zmieniasz cylinder na większy to by sie przydalo miec odblokowany wydech, lub najlepiej sportowy. Sportowy modul, wiekszy gaznik i musisz dac odpowiednie rolki
Ja właśnie do tego zmierzam. Rozumiem w pełni, że jeśli zmieniamy pojemność to zmieniamy "wszystko"... Bardziej chodzi mi o to co zmienić by poprawić dynamikę jazdy, odblokowanego skutera bez zmiany pojemności "na razie oczywiście" Co z tymi rolkami? Na jakie zmieniać, o ile w ogóle zmieniać...
Delikatnie mówiąc, wyrosłem już z takich głupich zagrywek... Ale szanuje Twój gust i domyślam się że, Twój skuter wygląda wprost bajecznie :) Każdy robi tak jak lubi. Pytam poważnie
poważnie ci od razu opisałem. Ale ty zapewne będziesz tak długo drążyć temat aż usłyszysz to co chcesz usłyszeć.
A mj skuter ma najszybsze i najgroźniejsze naklejki z tesco jakie znalazłem. Sticker bomb z samych trupich czaszek. Możesz to oklejone cudo podziwiać w galerii mojego profilu.
Spoko :) Wiem że zmiana pojemności to rozwiązanie dające fajne efekty. Jednak nie chcę "na razie" takich radykalnych zmian. Traktuję tą "szatańską" maszynę jako alternatywny transport do pracy. Nie w głowie mi wygłupy czy też pakowanie dużych pieniędzy w tuning. Zależy mi tylko na tym, by skuter był może trochę bardziej dynamiczny. Czytałem gdzieś ze odpowiadają za to rolki wariatora "między innymi". A Ty odpowiadasz mi od razu z grubej rury, zmień pojemność :) To tak jak bym czytał forum fanów TDI, gdzie każdy ma od razu turbo zmieniać. Ze skuterami nie miałem wcześniej wiele wspólnego, ale czytałem sporo publikacji i "wiem" że jest wiele sposobów na poprawę dynamiki jazdy.
forum TDI raczej zaczyna od programu a nie od zmiany turbo. Nie zmienisz osiągów rolkami za 9zł. Ja WIEM (a nie "wiem") że w wypadku chinola z niedoborem mocy pomaga dodanie mocy. podlicz sobie "polecane w publikacjach" wariatory+rolki+pasek i to będzie dopiero punkt wyjścia. Wszystko w silniku odpowiada miedzy innymi za dynamike. tylko niektóre rzeczy odpowiadają za przekazywanie tej dynamiki na koło a niektóre za jej wytworzenie. Ty chcesz poprawić to co ma przekazywać tylko nie zdbałeś o to żeby było co przekazywać. W publikacjach tego nie było ?
Rozumiem o co Tobie chodzi. Owszem było. Było również, że cyt. (fabryczne rolki często są traktowane, jako pewnego rodzaju blokada. A ich zmiana poprawia nieznacznie dynamikę jazdy. "Szybsze i sprawniejsze wykorzystywanie możliwości silnika" za czym idzie sprawniejsza jazda naszego skutera.) Tylko już nie kumam co z tymi gramami. Jedni piszą, że lepiej cięższe, ale nie za ciężkie. Inni, że lżejsze tow tedy szybciej kręci. Galimatias.
to ja zacytuje siebie : - ale ty zapewne będziesz tak długo drążyć temat aż usłyszysz to co chcesz usłyszeć. . Skoro masz odblokowany, sprawnie rusza i leci ci te 70 to znaczy że masz wszystko dobrze i rolki cie tu nie blokują. .
"Szybsze i sprawniejsze wykorzystywanie możliwości silnika" Zgadzam sie. Ale najpierw spraw żeby silnik miał te możliwości
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. Dadzą mi sporo do myślenia, przy chęci zmiany pojemności. Jednak jest masa ludzi, nie zmieniających pojemności, a pozostałe w/w części i cieszą się z poprawy osiągów. Jak wyżej pisałem, nie zależy mi na większym v-max a raczej na sprawniejszym jego osiąganiu. Jeździłem skuterem z takim samym silnikiem, odblokowanym. Wymienione miał jedynie rolki i CDI a przyśpieszał zdecydowanie lepiej (bez muła w połowie rozpędzania). Dlatego właśnie tak drążę temat. Ty piszesz że takie zmiany nie mają kompletnie sensu bez wcześniejszej zmiany pojemności. Może masz i rację. Tylko czemu wielu ludzi widzi sens i co ważniejsze efekty "pozytywne" z takich działań?
ludzie widzą sens w stożkach a potem nie jadą w deszcz albo buzie na hamowni wyginają sie w podkówkę jak na rolkach wychodzi że zamiast +7KM mają -10KM tylko skok momentu jest gwałtowniejszy i to był ten KOP którego poczuli. Taka jest specyfika błędnika w uchu że jednostajne ale mocne przyśpieszenie odczuwa słabiej niż słabsze przyśpieszenie ale z "szarpnięciem". Masie ludzi działają magnetyzery w silnikach i kupuja wkładki do butów wyciągające toksyny z organizmu... ludziom sie wydaje że silnik głośniejszy to silnik dynamiczniejszy. Poza tym głośniki zawsze lepiej grają u znajomych niż u nas a ich telewizor ma lepsze kolory niż nasz. Czesto w każdym razie subiektywnie coś oceniając można sie zdrowo oszukać bedąc przekonanym święcie o prawdziwości doznań. To jest jedna prawda.
Druga jest taka że silniki sie zużywają.Ty masz 5000km przebiegu. Nie wiesz w jakim stanie masz okładziny i spreżyny sprzęgła, pasek, talerze wariatora, stopień zużycia cylindra albo stopień zużycia (i owszem) rolek czy sprężyny centralnej. To wszystko wpływa na przyśpieszenie- już pomijając kompletnie moc. Wiec może wymiana rolek u części z nich to nie tuning tylko naprawa. A skoro twój jest sprawny to nie ma co naprawiać. Wielką nadzieje pokładasz w rolkach a to może wcale nie rolki. Rolki to tylko regulacja momentu w którym CVT zacznie zmieniać przełożenie. Trzeba trafić w moment w którym silnik generuje odpowiednio dużą moc żeby już zmieniać a jeszcze nie zmulić. Im bardziej seryjny silnik i rozciągniety ten zakres użytecznych obrotów tym bardziej jest to kosmetyka. W silnikach sportowych gdzie zakres jest węższy i wyżej trzeba napęd przeregulować (specjalnie nie pisze: zmienić rolki - bo może wcale nie)
Skutery mają różne masy, różnej wielkości i masy koła, różne charakterystyki silnika a nawet róznej sztywności paski napędowe. Żeby nie błądzić po omacku musisz sobie założyć że masz np świetny stan silnika i układu napędowego.następnie wygooglać na jakich rolkach w twoim typie skutera ludzie osiągali najlepsze rezultaty NA SERYJNYCH CZĘŚCIACHz podobnym przebiegiem i takie rolki kupić w nadziei że będzie lepiej. A może sie okazać że u ciebie akurat nie. Robi taki drobiazg jak szerokość (zużycie) paska napędowego. Rolki decydują częściowo o starcie schodzenia sie wariatora ale z drugiej strony jego ruch ogranicza szerokość paska 1,5mm szerokości paska to może być na obrotomierzu różnica 1500obr. A to z kolei może być róznica jak miedzy już mieć a jeszcze nie mieć odpowiednio dużo mocy na silniku.
W każdym razie dodatkowych koników z tego nie ma. Ew więcej koników efektywnie pobiegnie do tylnego koła. Ale pula nagród i stawka jest mała wiec czy tak czy siak wielkich wygranych nie będzie. jeżeli nie rozumiesz roli rolek to tak odnosząc to do skrzyni biegów w samochodzie to jest element który podczas przyśpieszania decyduje o tym czy III bieg zapniesz już przy 70km/h czy dopiero przy 100km/h. (Taki odśrodkowy komputer skrzyni automatycznej.). Szybciej na danych biegach i tak nie pojedzie ale może zmieniając bieg obroty spadną na tyle że silnik wciąż będzie miał dużą moc. Kręcenie wyżej odbija sie oczywiście na trwałości i SPALANIU. Jak sie jeździ z pedałem w podłodze to spala więcej.
Ale to równianie nie ma zmiennej pod tytułem rolki tylko układ kilku niewiadomych (pasek, sprężyna, krzywizna wario, charakterystyka silnika) o różnym stopniu zużycia.
W skuterze juz caly przód ktory chcialem. Porysowana oslona licznika i plastik wkolo tez zmienione na nowe. Z tylu lampa ledowa ktora wyglada swietnie ! Jeszcze tylko ten niby spojler i będzie wszystko. Nie chcialem tuningowac a dopasować do swoich wymagan (lampa w czaszy) i odświeżyć.