uwierz nam keeway lepszy , serio mówię ci nie jaraj się tak bardzo że masz blisko salon (domyślam się tylko) tylko poczekaj se tydzień dłużej aż znajdziesz keewaya i naprawdę będziesz szczęśliwszy ,nie są to może jakieś tam super markowe ,ale jakbym takiego miał to bym się nie bał wyjechać na ulice , bo bym wiedział ze anie ci znający się by krzywo nie popatrzeli ani ci co nie maja pojęcia o skutach ,bo ma fajną stylistykę, a jak wyjedziesz na ulice motow…coś tam to pierwsze komentarze, oho kolejny hinol na drogach
ta ale tamten magnet ma tarcze z tyłu a matrix bęben ale co tam keeway jest bardziej znana firma od motofromhell czy jak to tam ma :573:
Ogolnie firma Motowell jest Wegierska. Fakt, skutery produkowane w Chinach, ale skutry keeway tak samo . A co do Magneta Sport, produkowany na takich samych częściach jak keeway.Przypatrując się na budowe chocby matrixa czy magneta od razu widzimy podobieństwo części. Silnik w magnecie wzorowany jest na silniku minareli, wiec nie znaczy ze jest to shit. Wypływa z tego zaleta, gdyz wszystkie części (oprocz sworzenia i tłoka,inna srednica )pasuja od silnikow minareli lecz rownież części keeway pasuja do magneta .Ogolnie skuter mało awaryjny.
inny175 napisał:
Wypływa z tego zaleta, gdyz wszystkie części (oprocz sworzenia i tłoka,inna srednica )pasuja od silnikow minareli lecz rownież części keeway pasuja do magneta .Ogolnie skuter mało awaryjny.
[u:feb49a49c4]Nie wprowadzaj ludzi w błąd !!![/u:feb49a49c4]
Nie pasuje jeszcze, wał, magneto, wariator, przeciw talerz, pasek, sprzęgło (chyba że razem z dzwonem) Kitu od mianrelli też nie podłączysz bo inne są sworznie jak już napisałeś. I Wydech też nie pasuje, dopiero po lekkich modyfikacjach lub te z regulowanym mocowaniem. ogólnie w 100% pasuje na pewno : Zawór, króciec, gaźnik filtr powietrza, sprzęgło, ale tylko razem z dzwonem i cewki, . Nie wiem jak z przełożeniami to się nie wypowiadam.
podsumowując, te silniki są do siebie podobne, ale różnią się detalami przez co od silnika minarelli do keeway'owskiego bez modyfikacji podłączysz tylko parę części od silnika minarelli. Ale mimo to, do tych chińskich modeli minarelli i tak jest bardzo duża dostępność części, i chyba wszystko dostaniemy bez problemów.
Edit:
inny175 napisał:
Ogolnie firma Motowell jest Wegierska. Fakt, skutery produkowane w Chinach, ale skutry keeway tak samo .
Czyli wniosek prosty oba to chinole i koniec, co z tego ze firma węgierska skoro wszystko, od wyrobu części, do poskładania do kupy jest wszystko robione w chinach?
Zgadzam się z tym. Wiec czy magnet czy np. matrix to jeden dziad, i jeden i drugi to chinol. Pierwszy trochę mniej znany ale z opinii kolegow spisuje się bardzo dobrze. Fakt iz pominałem wał korbowy i wario(one tez od minareli nie pasuja) lecz sprzegło 107 mm pasuje no i cylinder(bez tłoko i sworzenia). Ja ze swej strony polecam magneta, gdyz tam, gdzie ja mieszkam jest szeroki wybor części zamiennych do niego .
Pozdrawiam
inny175 napisał:
lecz sprzegło 107 mm pasuje
Pasuje pod warunkiem że wymienisz też dzwon sprzęgła na d.107, pisałem o tym !!!
Nawet jak silniki takie same to keeway już sprawdzony i przetestowany jest. Kto wie jaka rama w tym magnecie jest, może taka jak w kingway że pęka, jak z elektryką itd. może się okazać że jest bardziej awaryjny, bo skoro był by taki dobry to byłby bardziej znany.
Co do kupna to ja swój kupowałem w salonie Yamahy, tam robię przeglądy i go serwisuje, także w książce serwisowej jest pieczątka “Yamaha” :mrgreen:
Temat trochę odkopany ale co tam Widzę, że jesteś z Tuszyna i prawdopodobnie kupiłeś już skuter ale mieszkasz 20km od Łodzi a tam na pewno jest w pi**de używanych skuterów nie mówiąc już o miejscach gdzie można kupić nówkę keeway’a
Na poznanie potrzeba czasu. A co awaryjnosci to moi koledzy jeden ma 8200km a drugi 7500km przebiegu na magnecie, a co jedynie się mu zjechało co cylinder ale z jego winy bo jechac w trzy osoby od spora gorke to trochę przesada. A co ogolnie do keeway-ów skuterki fajne, miałem sposobność się przejechać na hurricain- nie i matrix-się i uważam ze też spoko sa . A co do awaryjnosci to tez wiele zalezy od tego co się mam trafi, tamten kolegi matrix smiga bez wiekszej awarii juz drugi sezon a u drugiego w hurricainie cos się cały czas psuje( to redulator napiecia, to pasek piszczy . A przecież takie same silniki. A co do elektryki magneta ogolnie solidna i zblizonej konstrukcji do keeway-a.
w moim hurciu nic się nie psuje
Poza tym, że światła ci przez jakiś czas nie świeciły to nic :lol:
a u drugiego w hurricainie cos się cały czas psuje( to redulator napiecia, to pasek piszczy
przy tym hurciu jak w większości ta moja przepalona żarówka to nic
Nie przepalona żarówka tylko regulator napięcia nie dobrze zamocowany…
no i się żarówka spaliła,
a czy to regulator napięcia to nie wiem, jakaś kostka pod podłogą
No to regulator napięcia. Przecież to widziałem, taką :roll: