Rolki Dr Pulley'a

Tak, wiem, że 8, napisałem bo może nie wiedziałeś jakie masz oryginały :) (ale głupi jestem :))
No i nie wiem teraz, może poczekać, aż sobie założysz i podzielisz się wrażeniami? :)
Ale tak serio, będę zaglądał do napędu pod koniec tego tygodnia i dam Ci znać czy potrzebuję na już czy jeszcze pojeżdżą.

Ok, czekam na info:)

Rolki zamontowane i..... szok. Skuter rwie się do przodu, znikła "dziura" na starcie i szarpanie przy niskich obrotach. Wzrosły trochę obroty więc nie zalecam stosowania za lekkich, bo skończy się wyciem na starcie (Maxell weź raczej te 20g)

No dobra, dzięki za info, ale mam teraz inne zmartwienie. Wymieniałem w zeszłym tygodniu uszczelkę pod cylindrem i mi spieprzyli coś bo znowu cały cylinder w oleju. Albo dupna uszczelka jakaś, albo głowicę źle splanowali, nie wiem.

Uuuu... no to niefajnie.

Raven napisał:

weź raczej te 20g)

Pytałem kolesia o 20, bo akurat znalazłem takiego co chce sprzedać. Też miał w Dinku ale Vmax miał wtedy 80. No nie urządza mnie taka zamiana :). Pisał, że zbiera się świetnie, ale prędkość max do kitu i dlatego sprzedaje. Nie mogę sobie pozwolić na utratę 50 km :)
Przemyślę, ale mam coraz większą ochotę w ogóle się pozbyć tego 'pojazdu'

Witam,

Co było przyczyną planowania głowicy? W samochodach jak wydmucha uszczelkę spod głowy wystarczy zabielenie. Splanowanie powoduje zwiększenie kompresji, a wtedy stosuje się mocniejsze uszczelki. Tak przynajmniej jest w samochodach.

Wybacz, nie wiem czemu przestawiła mi się głowica z cylindrem :)

maxell napisał:

Raven napisał:
weź raczej te 20g)

Pytałem kolesia o 20, bo akurat znalazłem takiego co chce sprzedać. Też miał w Dinku ale Vmax miał wtedy 80. No nie urządza mnie taka zamiana :). Pisał, że zbiera się świetnie, ale prędkość max do kitu i dlatego sprzedaje. Nie mogę sobie pozwolić na utratę 50 km :)
Przemyślę, ale mam coraz większą ochotę w ogóle się pozbyć tego 'pojazdu'

Coś chyba ściemniał, mało realne, że 6g spowodowałoby taki spadek. Pytanie ile wcześniej mu jeździł.

Nie wiem ile mu jeździł, ale na takie testy to ja nie mam kasy, kupię i ma być dobrze :)
Testować to ja sobie mogłem na 50-tce gdzie rolki po 10 zł.
Narazie musze poczekać i wyjaśnić jedno.