Rękawice

ten protektor kostek jest zrobiony z bardzo sztywnego tworzywa- coś w deseń carbonowych, tyle że elastyczniejszy od carbonu.
a to usztywnienie nadgarstka to trudno powiedzieć, nic to tworzywo ni materiał- takie coś sztywniejszego.

Czy jest ktoś zainteresowany kupnem moich rękawic?

za ile hugo?

Nie wiem ile mógłbym wziąć?

no, nie wiem, a ile orientacyjnie byś chciał, chociaż mi qaza są fajniejsze

tak z 80zł

Ja mamtakie same jak Hugo zaznaczyłem opcje inny - rozmiar XL pasuja mi idealnie - fakt ze nie pasuja do bluzy ale na jesień lub wieczorne jazdy są idealne- sztywny nadgarstek poza tym miekie i ciepłe - nie sprzedaje ich.

Leszek znajdz jeszcze gdzies w necie by mozna jakieś markowe kaski testować ;)

Dostałem dziś maila,mam odesłać te,a przyślą inne :D

Ciekawe co byś zrobił jak by grocik te rękawice od Ciebie kupił? Przecież to jest jasne,że mogą wysłać krótkie albo długie.

Dlatego czekałem aż odpiszą,3 maile wysłałem :D Gdyby w ciągu tygodnia nie było odzewu to bym sprzedał :D

w moich rękawicach już wczoraj poszły pierwsze nici od górnego rzepu- wydawały się bardziej solidne.
Gdybym za nie zapłacił to w sumie bym się wkurzył taką jakością;p

Moje rękawice mają jedną zasadniczą wadę: Za długie palce i za ciasną taką gumę, która trzyma rękawice na wysokości trochę poniżej nadgarstka. Po dłuższej chwili zaczyna się czuć ból i dyskomfort. Po za tym na pewno są ciepłe i nie przemakają.

Moje są idealne na upał i niskie prędkości.
Po za tym, do szewskiej pasji doprowadza mnie zbyt długi protektor nadgarstka, bo dłuższej eksploatacji, bo nie moge sobie wygodnie ułożyć ręki na manetce.
Po za tym, jak do końca odpruje się ta listwa z rzepem to rękawica jest już do niczego.

przyjme od kogoś rękawiczki, jeżąeli ma na zbyciu. Za przesyłkę zapłacę ofc :evil:

Ja wysłałem zgłoszenie w sobote, czekam na potwierdzenie, jak myślicie wysyłają jeszcze?

Cześć panowie,

Moje po przetestowaniu na skuterze&moto okazały się w sumie do niczego...
Po jeździe na moto, szybko zaczynają drętwieć palce, bo ochraniacz na knykciach tak je uciska, że to sensu nie ma...
Już pomijając to, że jazda z jakąkolwiek większą prędkością w nich nie ma sensu, bo przy jakiejkolwiek niższej (choćby odrobinę, via 18*C) temperaturze paluchy są przewiane, co też nie jest miłym uczuciem.

Do tego zbyt krótkie palce i zbyt twardy protektor kciuka sprawiają, że jak tylko okres testu się skończy idą do sprzedaży...

TheVill // FenixxPl

No to firma nie będzie uradowana z twojej oceny :twisted:

Ja niestety też im nie wystawie pochlebnej opinii.
To nie jest udany model- jeśli chodzi o wykończenie- jest poprostu nie dopracowany- zle obwody w poszczególnych partiach dłoni, nie precyzyjne końcówki palców itd.
Wykonanie też końcowo pozostawia wiele to życzenia- prawie odpruła mi się listwa z rzepem.

Ja już moje obiecałem grocikowi, ale nie wiem co do końca testu z nich zostanie.

br3w - A tego jestem pewien :-P

W każdym razie stwierdziłem, że tego szmelcu więcej nie założę, a od firmy jaką jest Shima jeżeli wcześniej nie przetestuję danego produktu będę się trzymał z daleka, bo gdybym kupił te rękawice, naprawdę ostro bym klął...

TheVill // FenixxPl

Ja mam nadzieje, że takich rękawic nie wprowadzą do sprzedaży, bo to by była porażka maksymalna.