Pietro napisał: Aktualnie siedzę w Chorwacji, zrobiłem 1300km, przejeżdżając Czechy, Słowację, Węgry i prawie całą Chorwację bez nawigacji i szczegółowej mapy Europy.
I co w związku z tym bo nie zrozumiałem? To nie problem jadąc samochodem po autostradach. Trudno natomiast byłoby przejechać skuterem bez nawigacji przez Niemcy tak aby ominąć autostrady. W takich przypadkach "nawi" jest nieoceniona.
Nie mówiłem że jechałem autostradami..poza tym, Niemcy jest łatwiej przejechać bez nawigacji niż Madziary, nie autostradami..sprawdziłem osobiście ;)
dychul napisał: To nie problem jadąc samochodem po autostradach. Trudno natomiast byłoby przejechać skuterem bez nawigacji przez Niemcy tak aby ominąć autostrady. W takich przypadkach "nawi" jest nieoceniona.
Jakie są wymagania w Niemczech co do skuterów? Tzn. na jakich dokumentach można nimi śmigać, czego się czepia polizei itp. itd.
Skuterem nie można poruszać się po drogach ekspresowych i autostradach. Chodziło mi, że jeżeli ktoś próbowałby skutem przejechać np. przez Niemcy, lub inne państwo z dobrze rozwiniętą siecią autostrad to byłoby ciężkie i to bardzo bez nawigacji.
dychul napisał: To nie problem jadąc samochodem po autostradach. Trudno natomiast byłoby przejechać skuterem bez nawigacji przez Niemcy tak aby ominąć autostrady. W takich przypadkach "nawi" jest nieoceniona.
Jakie są wymagania w Niemczech co do skuterów? Tzn. na jakich dokumentach można nimi śmigać, czego się czepia polizei itp. itd.
Skuterem nie można poruszać się po drogach ekspresowych i autostradach. Chodziło mi, że jeżeli ktoś próbowałby skutem przejechać np. przez Niemcy, lub inne państwo z dobrze rozwiniętą siecią autostrad to byłoby ciężkie i to bardzo bez nawigacji.
Zależy czy skuter zarejestrowany jest jako motocykl, czy motorower...Mapa zupełnie wystarcza ;)
Zapadła cisz więc się odświeżę. Stałem się posiadaczem HTC model pot zwany Magic. Telefon pracuje na androidzie 1.5. jest w porządku a co do nawigacji to używam programiku iGo my way. Jest szybki i dosyć dokładny i nie długo wyszukuje satelity. W opcja pozycjonowania pokazuje współrzędne geo i nawet wysokość n.p.m. oraz czas kiedy ostatnio była ustalana pozycja położenia. Naprawdę dobry programik.
Navigo przetestowane,na razie na krótkiej trasie. Pierwsze wrażenia pozytywne,szybko łapie satelity trwało to 10s. ,płynniej chodzi niż Auto Mapa.
Dla Ciebie to Garmin był by najlepszy ;) lubisz zwiedzać i śmigać po polnych drogach(wycieczki..), czyli Garmin z mapą topograficzną polski. Używałem go i świetnie się spisuje:)
Ma Garmina i jest on trochę jak piękna ale kapryśna kobieta - potrafi zaskoczyć, wkurzyć ale i pokierować jak trzeba ale pod warunkiem, że umie się z nią odpowiednio obchodzić.