Chciałeś chyba powiedzieć 500zł po tyle chodzi model GT GTX to ponad 700zł.
jacob555 napisał:
najlepiej GF 9800 GTX
A znasz się w ogóle cokolwiek na kompach? :lol: corey93, po opisię ma dość starego kompa, ram na DDR i karte graficzną na 90% na gniazdo AGP x8 a wszystkie nowe dobre karty graficzne są już na PCI-express więc jakby kupił tą kartę to by jej nawet do kompa nie wsadził, i co mu w takim razie z dobrej kartył Musiał by zobaczyć jakie ma złącze na 100% bo według mnie AGP, i na to złącze trzeba kartę kupować!!!
Poza tym nie sztuką jest kupić najlepszą kartę graficzną i ją wsadzić do kompa, trzeba też mieć resztę części które nadążą za karą, co z tego ze kupił by ktoś sobie kartę za 1500zł skoro procesor ma słaby i ten procesor by tylko kartę ograniczał bo by za nią nie nadążał, i minimum to 2GB ramu i do tego zmiana zasilacza na markowy żeby nie spalił kompa i uciągną to wszystko bo teraz masz pewnie 300W lub nawet mniej i zasilacz no-name.
W Twoim wypadku corey93, to bym do tego kompa już nie dokładał, zbierał na nowy bo po prostu się nie opłaca.
No chyba że nie masz kasy na nowe części to powiedz na 100% jakie masz złącze w kompie na karte graficzną to coś dobierzemy, po prostu nie opłaca się kupować do Twojego kompa karty za 500zł bo i tak jej nie wykorzystasz w 100%.
PS i zobacz na zasilaczu jaką ma moc w watach i jaka firma bo obawiam się że jak wsadziłeś więcej ramu i kartę graficzną wymienisz to przydało by się też zasilacz zmienić dla pewności.
Sorki że tak się rozpisałem, widać mam to w genach xD
Po II: no wiadomo, że GF 98 nie wsadzi, bo nawet ceną nie odpowiada, a co do złącza, to nawet nie zastanawiałem się nad tym, tylko tak wstępnie zagadałem
Galaxy, może ten model tyle kosztuje albo jest jakaś pomyłka bo ja w różnych sklepach patrzyłem i na allegro i ceny to są od 450 do 550zł Lepszej firmy niż galaxy a ten sam model w tym samym sklepie: http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=ASUS+EN9800GT+512 Lub Gigabyte: http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=GIGA+9800GT+512+PC+Z są dużo droższe, na allegro nie znalazłem tańszych od 400zł ani w żadnym innym sklepie, jedynie to galaxy, jakoś bardzo podejrzana sprawa.
Ten Galaxy co Ty podałeś to JEDYNA KARTA 9800GT za taką cenę, dlatego ja bym bał się kupować, pewnie jakiś shit. Trochę to dziwne ze tylko ten 1 model jest w takiej cenie a wszystkie inne już od 450zł.
Na skąpiec.pl ceny też zaczynają się od około 450zł w górę.
Na złącze AGP x8 najlepsza karta to GF 7600 256MB, a i jeszcze jest jakiś radeon co ma 512 ale nie ma wiatraczka chyba więc nie będzie dobrze chłodziło :573:
radeon co ma 512 ale nie ma wiatraczka chyba więc nie będzie dobrze chłodziło
To ze nie ma wiatraczka to dla mnie lepiej, nie dosć ze ciszej w obudowie to chłodzenie też nadąża. Nie wiem jak z radeonem jest ale ja osobiście mam GeForce 7600GT Silent Pipe II czyli chłodzenie pasywne, tylko radiatory żadnego wiatraczka i dobra wentylacja w obudowie i temperatura 40stopni w windowsię a podczas gry max 45 i to b.mało, te chłodzone wiatraczkami większe temperatury mają. A skoro takie niskie temperatury to można podkręcać nie bojąc się o przegrzanie ;D Ja GeForce 7600GT polecam, na AGP to chyba najmocniejsza karta jak pisał [quote="Waski"] no i jeszcze nadąża za nowymi grami, jeszcze nie miałem gry której bym na przynajmniej minimalnych nie odpalił.