madi twój sposób sie nie sprawdził niema szanas suawek lub krzysiek mogli byście mi opisac jak zrobic to inaczej jak mam scisnac ten talerz zeby wszedł mi na przód
innych tez prosze o pomoc jezeli wiecie o co chodzi
innych tez prosze o pomoc jezeli wiecie o co chodzi
Wsadzasz palce obu dłoni między talerze z tyłu a wnętrzem dłoni opierasz o dzwon sprzęgła. Ściskasz talerz żeby zbliżył się do dzwonu ale weź pod uwagę że talerz wykręca się (skręca się) a nie wychodzi liniowo. Jak ściśniesz to wsadzasz pasek. Pasek musisz mieć już przyłożony żeby to zrobić jedną ręką.
Do tego trzeba mieć trochę siły.
Tu masz dokładnie jak to zrobić: http://www.youtube.com/watch?v=hDLN_nCLnG0
możesz dać jakieś foto z opisem bo prubowałem ścisnać i nic
moj skuter to kingway cobus
nieda rady ścisnac tego taleza stoi w miejscu i ani drgnie
Odkręć talerz wariatora, włóż pasek i skręć. Cała filozofia ;)
talez waritora mam sciagniety ale pasek niechce mi wejsc jest za krutki i niewchodzi ale pasek jest ok taki jak stary kupiłem
Jak masz zdjęty talerz, to musi wejść pasek samymi palcami, bez użycia żadnych śrubokrętów ;)
brakuje mi około 0.5 cm zeby mi wszedł
brakuje mi około 0.5 cm zeby mi wszedł
Jeszcze tego nie zrobiłeś ?! Dziś w godzinę rozebrałem skuter z plastików, wyczyściłem, umyłem, nasmarowałem, sprawdziłem pasek, rolki itp. Może zaprowadź skuter do serwisu jeśli masz blisko... Albo poproś kogoś o pomoc, niech ściśnie kolektor momentu obrotowego a Ty tymczasem wsuniesz pasek na wał. Trochę trzeba pokombinować, na forum zostały napisane chyba wszystkie możliwości. Możesz zdjąć sprzęgło, założyć pasek na wał korbowy i potem sprzęgło założyć, to też jakieś rozwiązanie.