Problem z odpaleniem po dłuższym postoju (Yamaha Aerox)

Problem cieknącego paliwa ustał. Pobawiłem się trochę tym zaworkiem iglicowym i jakimś cudem to naprawiłem. Aerox jest z 2008 roku więc aż tak stary chyba nie jest. Pozostał tylko problem dziwnej pracy silnika. Jak jadę sam, zaraz po odpaleniu to wyciąga do tych 80 km/h ale wolniej niż jakiś czas temu. Jak już jadę w dwie osoby to do 40 km/h rozpędza się w miarę dobrze ale przy tej prędkości robi się dziwny dźwięk (coś jakby buczenie. Taki dziwny basowy) i jedzie maksymalnie do 60 km/h. Czasem jak jadę sam też tak się dzieje. Czym to może być spowodowane?

sprzedaj ten skuter i kup niezawodnego chinola :D

hahah,dzięki, nie skorzystam ;) Jak nic nie pomoże to na warsztat go oddam i zrobią ale po kieszeni się pewnie oberwie i to nieźle.

Może gaźnik jest rozregulowany albo są jakieś nieszczelności między gaźnikiem i filtrem powietrza. Bo jeśli jest basowy to powinien nie dostawać paliwa.

od zwykłej jazdy by mógł się sam rozregulować?

coś jeszcze mi się nie podoba. Spala straszne ilości paliwa! Wczoraj zrobiłem moze jakieś 6 km a z pełnej rezerwy zrobiła mi się końcówka! Paliwo już nie wycieka... Możliwe że przez złą regulację lub zepsutą membranę tak dużo by palił?

Bardzo możliwe u niektórych na 100 km wypija 5 L (mowa o 2-T)

słyszałem,od znajomego że u niego skuter to ponad 10 palił, ale on miał tuning maksymalny, lekkie magneto sportowe nawet tam miał :D ale to już co innego...

u mnie jest seria + tłumik Leo Vince ZX. Nigdy tyle nie palił..