Powiększenie pojemności

Chciałbym widzieć co by zrobił jakby polskie misie zainwestowali w rolki do sprawdzania vmax :D Z tego co słyszałem to np. w kraju słynącym z pięknych krów i języka takie coś mają i tam ludzie kombinują jak mogą z blokadami :) Kumpel jeździł aeroxem który po naciśnięciu od góry dwa razy klamki hamulca nie przekraczał 45 :D

Ja gadałem z elektronikiem, i z racji, że w przekładni mam blokadę na dzwonie sprzęgła, to można zrobić tak, że włączając zapłon blokada się załącza, a aby ją wyłączyć naciskam ukryty przycisk.
Czyli: Gasimy, Odpalamy = 45km/h ;)

izdebski12 sluchaj zadałem ci jeszcze pytanko na temat tego modułu co jeden jest odblokowany zwykły a drogi ten z wyświetlaczem i ktory lepszy ?

a jeżeli chodzi o 250 to niechce tego bo mam oprocz tego malego cuda yamaha fzr 1000 a skuter chce dla zabawy itp lubie eksperymenty

a polskie misie jak by zainwestowały w rolki do sprawdzania v-max to by mieli zaduzo pracy i niechciało by im sie tego sprawdzać ani wozić ;p albo by nikt nie jeździł skuterami ;p

dj_patrolek napisał:

izdebski12 sluchaj zadałem ci jeszcze pytanko na temat tego modułu co jeden jest odblokowany zwykły a drogi ten z wyświetlaczem i ktory lepszy ?

kup normalny moduł Naraku SPORT lub RACING, a nie jakieś cuda. Nigdy nie miałem Prog CDI, ale według mnie to jakieś nie potrzebny bajer, który trzeba ustawiać, i bawić się z nim jak z gaźnikiem.

a powiedzcie mi jak jade jest wszystko ok jak sie zatrzymam pochodzi chwile i gaśnie ? co mu moze być jeszcze bez przerobionych części narazie tylko wsadzony cylek 70ccm

Może obroty źle ustawione? :) Za nisko.

Jeszcze trochę a wszyscy ci co maja powstawiane większą pojemność będą z powrotem przemieniać na 49poj.

guliwer55 napisał:

Jeszcze trochę a wszyscy ci co maja powstawiane większą pojemność będą z powrotem przemieniać na 49poj.

A to niby dlaczego?

izdebski12 napisał:

dj_patrolek napisał:

kup normalny moduł Naraku SPORT lub RACING, a nie jakieś cuda. Nigdy nie miałem Prog CDI, ale według mnie to jakieś nie potrzebny bajer, który trzeba ustawiać, i bawić się z nim jak z gaźnikiem.

na tuningu trzeba się znać wtedy efekt jest najlepszy
coś na temat wyżej wspomnianego modułu

http://www.skuterowo.com/progcdi-i-skuter-4t-test/

http://www.skuterowo.com/tuning-skutera-4t-po-mojemu/

Kontrole policji ponoć w niektórych większych miastach mają rolki do sprawdzenia ile leci jak złapią to zmiana na motor i jeszcze mandat

mhm. Co dziennie jeżdżę po Warszawie z prędkością 70km/h, i jeszcze nikt mnie nie zatrzymał. Nigdy nie widziałem żadnych rolek.

To, że nigdy nie złapali nie znaczy, że nigdy nie złapią :) Wystarczy, że na suszarkę złapią i już się mogą bawić. Ale prawda jest taka, że wystarczy moduł zblokowany wrzucić i można iść na przegląd gdyby złapali. (Maja prawo kazać iść na przegląd). Prawda jest taka, że najczęściej jak złapią to się i tak nie czepiają :)

Bo jeszcze nie ma takiego nacisku z góry więc się nie bawią ale od nowego roku wszystko się zmieni , ta blokada obrotów też kosztuje i to jest wydatek a jak dupną raz i drugi i dowala to będą zmieniać na 49 poj.

U mnie starczy przełącznik na czujce wrzucić i powinno być ok :) Bo poj. sprawdzić się nie da bez rozbierania z tego co mi wiadomo.

Ja ci powiem tak że tą stronę nie tylko my czytamy oni też i żaden problem przy sprawdzeniu skutera jeśli przełącznik jest gdzieś widoczny go przełączyć albo jak cie złapią za przekroczenie prędkości i zaczną maglować

No raczej logiczne, że nie walnę dużego czerwonego guzika z napisem ,,blokada" :D Ale np. zwykły guziczek przy dokumentach. Przy wyciąganiu papierków można wtedy coś takiego nacisnąć i po sprawie. Mojego wujka złapali to powiedział, że nie wie bo dopiero w przyszłym tygodniu ma przegląd umówiony a skuter odkąd się przewrócił to blokada nie działa. Dali spokój. Większość z nich to jednak też ludzie :)

jak bym ja to robił, to bym zrobił tak, żeby blokade dało się wyłączyć/włączyć pilotem. Albo na stacyjke ;p

Ewentualnie dwa kluczyki :P Jeden z blokadą drugi bez :D Ciekawe czy wgl było by to realnie możliwe do zrobienia :)