Poaradnik jak zrobic samemu mocowanie tablicy na przekladnie

a można jakoś zamontować na amortyzator?? :?: :roll:

Mam pomysł, żeby zrobić mocowanie odchodzące od przekładni tuż za kołem, co wy na to?

Zaprojektuj to jakoś bo nie kapuje :wink:

Damianho napisał:

Zaprojektuj to jakoś bo nie kapuje ;-)

Widziałeś jak gilera ice ma to zrobione, to moje ma wyglądać podobnie.

ale bez tego błotnika :?: :roll: ja bym to zrobił z wypolerowanej blaszki jakiejś albo aluminium :sunglasses:

Tablica (w świetle polskiego prawa) umieszczona z tyłu skutera, w widocznym miejscu tak, aby była widoczna i czytelna bez żadnych problemów. Na przekładni może być i policja nie ma prawa się przyczepić.

Wojtekwlkp napisał:

ale bez tego błotnika :?: :roll: ja bym to zrobił z wypolerowanej blaszki jakiejś albo aluminium 8-)

No ba, oczywiście będzie razem z nadkolem i na jakiejś ładnej nierdzewnej blaszce(może wzorek w niej wytnę) 8-)

taką blaszke gdzieś widzialem na mielochu lub s&d jak znajde dam linka

[ Dodano: 2009-01-05, 22:31 ]
dzis się napotkalem przypadkiem na taka blaszke

[ Dodano: 24-01-2009, 22:45 ]
znalazlem ta blaszke http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=11819&cPath=4_8_124_635

bardzo fajne :stuck_out_tongue: to mocowanie tylko też trochę drogie jakby na nasze przeliczyć :-/

Samemu można takową wykonać;) tylko trzeba mieć trochę sprzętu i sprytu w rękach. Nie spamujcie już

bym se zrobil cos takiego tylko z czego to zrobić zeby się nie gielo i ladnie wyglądalo :/a na grubo blache to kilka tarczy z boscha pojdzie

Weź jakis płaskownik, zrób projekt, dotnij, pospawaj, wywierć dziurki i masz gotowe mocowanie.

Po co z plastkowina jakas grubsza blache mysle ze 2,0 styknie ładnie oginasz tak by zrobić ładny kąt. A potem to tylko pobawic się w umocowanie tego do przekłądni. Mialem cos takiego robic u siebie w neosię ale z zywicy “chlapak” jak w piaggio a mocowanie z blachy. Bo mi na plecy chlapie :smiley:

A jak zrobie to wam pokaze i napisze arta :smiley: