Ciężko powiedzieć.
Ja bym jeszcze pokombinował z rolkami.
dziś kombinowałem no i to jest tak.
wsadziłem rolki 4.5g no i skuter ma dużo wyższe obroty a w porównaniu z rolkami 5.1 (mieszanka 4.5 i 5.7) przyśpiesza troszkę gorzej, wsadziłem rolki 5.7g i obroty ma dużo niższe, przyśpieszenie podobne lecz ma dołka przy 30kmh spada z obrotów dość odczuwalnie i skuter trochę bardziej mułowaty jest.
Na każdych rolkach pasek też wychodzi na samą górę waria, zrobiłem kreskę markerem od środka do zewnątrz do samego krańca i po jeździe nie ma w ogóle kreski co by znaczyło że pasek na samych obrzeżach waria był.
Zerknąłem też na świece i na dyszy 110 iglicy na samym dole i śrubce od mieszanki wykręconej o 1/4 obrotu świeca ma taki rdzawy kolor, elektroda sucha wiec tak jakby gaźnik podawał dobrą mieszankę ale dalej kopci z tłumika i śmiećrdzi.
I odkąd mam to sprzęgło to przy starcie jest takie coś że zaraz po ruszeniu skuterem trochę szarpie, jakby dostał nagle jakieś turbo czy coś i jak jest to szarpnięcie to też trochę spada z obrotów aczkolwiek przez chwileczkę ma takiego jakby kopa. czyżby sprzęgło jeszcze się nie ułożyło w dzwonie czy sprężynki są za miękkie/twarde?
Mafioz, jak miećszasz rolki to będziesz miał inny efekt ja wsadzisz same np 5.1 a 5.1g miećszane
to teraz jakbym chciał wsadzić rolki jednej wagi zakładając że na rolkach 5.1 miećszanych dobrze jeździ to jakie musiałbym mniej więcej kupić żeby był efekt podobny? w sumie to wychodzi że też koło 5g bo 5.7 za ciężkie są a 4.5 ma duże obroty ale jakoś słabo jedzie wiec by wychodziło na to że za lekkie.