Mój pierwszy jednoślad! W przedziale cenowym (1000+)2000zł-3000zł.

>Zulus

Wygląda ładnie :) Z tym gmeraniem może być problem, ponieważ się na tym nie znam - kompletny laik ze mnie.
@Edit
Nie mam jakoś wygórowanych potrzeb, nie zamierzam śmigać 100 i być królem wsi ;-) ale jednak to 45km/h to lekka przesada. 60-70 jak dla mnie wystarczy. Tak jak pisałem przed chwilą, naprawdę fajny skuter ten co podesłałeś. Cena nawet przyzwoita i da się zgarnąć na raty, jeszcze przecena świąteczna jest.

No to potrzebował będziesz zaufanego serwisu pod domem, warto się już rozglądać, pogadać ze znajomymi czy nie mają kogoś godnego polecenia, kto o twojego sprzęta zadba. I może się okazać, że ten ktoś ma może jakąś autoryzacj, to nieco ułatwi wybór, bo jednak nowe mają gwarancję, warto czasem, żeby działała - skoro już jest :-)
*
Się nie martw, też jestem laikiem, w życiu nie rozbierałem skutera, motoroweru, czy motocykla. Ostatnie co rozmontowałem i udało mi się złożyć, to Wigry3 :-)))

>Wombat

A Ty co sądzisz o tym skuterze? Chętnie przeczytam Twoją opinię ;)

http://www.mediaexpert.pl/skutery/skuter-zipp-toros-jn125t-15b-el-trapo-125-bialy-2015-,id-319201#tab_description

Ryszard zakupił el Lidera.

Rozumiem, że Chinol vel Wujek Ryszard to Wombat, tak? Na tym forum jestem od dzisiaj także nie znam wszystkich. Swoją drogą faktycznie podałem zły link, moja wina, moja wina!

nie. To inny gościu o 1000 twarzy.

Nie wombat,misio Rysio,wel chinol się ujawni w odpowiedniej chwili.

W takim razie czekam na taką "chwilę". ;) A co do głównego tematu - póki co zostaję przy el Liderze.

Nie, nie. Wombat, to Wombat i ma jedną twarz. Chinol, to postać o wielu twarzach, co nas tu dozoruje i nawiedza. Nie znasz dnia ani godziny, ale rozpoznawać się go staramy po słowach Jego :-) A ksywki ma różne: Chinol, Misio Rysio, Just_as_planned, Leśny Dziadek i takie tam różne. Zazwyczaj pod postacią KOTa czatuje. Trochę go ostatnio znudziliśmy, ale może się pojawi. Obdziela tu wszystkich manualami do chinoli jak dobry ma humor. Trzeba tylko wystawić szprotkę i... czekać :-))) Może przybędzie :-)))))))))))))

Ale o tym że na A1 będziesz miał jazdy i egzamin na biegówce to Cię nie muszę informować.

A na AM można zdawać na skuterku...?

Tak ale będzie mial to wbite w dok jako ograniczenie i będzie mógl tylko prowadzić motorowery z automatyczną skrzynią biegów,za prowadzenie manuala mandat.

Hmmm... Ale na mocniejsze (A1) nie ma już luksusu takiego wyboru, prawda?

Taki luksus tylko na am:)