Łańcuch w sqt ????

I coś Skuter by ciągnął? prędkość z samych obrotów? Tam musi był jakiś wariator skoro nie ma biegów. A wygląda na to, że ten łańcuch zastąpuje przełożenia końcowe.

no zrob ze foto jakieś i pokaz zebys byl wiarygodny… :expressionless:

Podaj marke tego skutera to ci powiem oco tam chodzi;) a co do derbi gp1 to ona ma i pasek i łańcuch i jest tam zastoso0wany normalny silnik od skutera tyle aze silnik jest ja w motorowerach montowany a tam gdzie jest kolo jest zebatka i przeniesienia lancuchem na tylne kolo

nie chce tu nikogo obrazac ale niektórzy gadają takie bzdury że żal w dupe zciska, ja miałem nie jakiego kinroada i on był napędzanył ańcuchem,ale nie polecam odkręcać pokrywy bo poleci ok 0,5l oleju i te info nie są wyzssane z palca bo sam jak juz powiedziałem miałem skuta na łańcuch:!::!::!: P.S na pokrywie przekładni miałem korek i tam wlewało się olej do przekładni

żal to mi dupę ściska, jak czytam to co napisać wrona!! Od kiedy jak odkręcasz pokrywę wylatuje olej z przekładni? Toż to śmiech na sali przecież!! :lol: :lol: :lol:

sąuchaj nie wymyslałbym tego gdybym tak nie miał, zauważyłes zebym kiedykolwiek wymyślać bajki ?? samemu mnie tacy denerwują.Na tym i na poprzednim forum nigdy nikt nie oskarzył mnie o bajki (były warny za spam czy źle umieszczony dział ale nigdy za bajki) Dobra koniec spamu jak masz wątpliwości to pisz na pw

w kinroadach jest łancuszek, niema wariatora … niezły spam robicie od teraz tylko na temat tylko gadamy !!

Jery… łańcuch może był tak jak w tym derbi , że przenosi napęd na koło i jest na złbatce, ale na 100% pasek też gdzieś musi był! A jak by był wariator i sprzęgło normalnie i do tego łańcuch… To niby jak by to napęd przeniosło? XD

Olej w przekładni musi był jeśli jest na łańcuch tak KINGROD ma łańcuch da się poznać po tym ze w deklu nie widać miejsca na dzwon.Nie wiem jak to dziala ale w kinrodzie jest łańcuch i olej.i silnik tak dziwny ze tam gdzie powinien był gaźnik jest tłumik i dzie tłumik to gaźnik ;|

à propos Derbi GP1 pozwólcie, że przytoczę pewien cytat :slight_smile:

SKUTER, numer 2 (2) maj-czerwiec 2008 napisał:

Derbi GP1 50 Racing posiada automatyczną przekładnię CVT przenoszącą napęd z silnika na wałek wejściowy przekładni stałej, oraz automatyczne sprzęgło odśrodkowe. Różnica polega na tym, że na wałku wyjściowym przekładni stałej nie zamocowano tylnego koła skutera, a jedynie koło zębate zdające napęd na łańcuch napędowy współpracujący z zębatką osadzoną na tylnym kole skutera. Mamy więc tu do czynienia z podwójną transmisją siły napędowej, najpierw za pomocą łańcucha. Takie rozwiązanie napędu, to ewenement w świecie skuterów, ale ma ono swoje niezaprzeczalne zalety związane z przeniesieniem środka ciężkości pojazdu bliżej geometrycznego środka skutera, odciążeniem tylnego koła i dociążeniem przedniego koła, co znacznie poprawiło kierowalność pojazdu przy dużych prędkościach i przechyłach. Niestety takie rozwiązanie ma również swoje wady, gdyż środek ciężkości pojazdu przesunął się nie tylko w przód, ale i lekko wzwyż, co skutkowało wzrostem tendencji do unoszenia się tylnego koła podczas gwałtownego hamowania.