Junak 901 sport 125

mistubishi napisał:

u nas wygląda to tak że firma wykupuje prawa do nazwy i sprowadza w najlepsze jak najtańsze jednoślady z chin, pod tym względem lepiej wypada romet

W przypadku Junaka, nie do końca tak jest, ponieważ ostatnie modele zostały zaprojektowane przez polaka..

""Nie poleci więcej niż 115 km/h .
To jest tylko 14 km , tak więc nie przesadzajmy.""

Synek ty chyba nigdy nie widziales tego a co do piero nie siedziales na tym motku. Mój kumpel go ma ma przejechane ok 300 km i na prostej wycionga dosłownie 134KM/H !!! Ma cyfrowy wyswietlacz a slepy to ja nie jestem. Zreszta nie wazy tak duzo jak na tego typu pojazd. Inca street smialo moge ci go polecic :D

Ludzie rozwalacie mnie pod tym wzgledem ze nie wiecie praktycznie nic na ten temat a piszecie bzdury. Owszem terazniejszy junak ucieka dosc mocno od poprzednikow ale to nie jest argument zeby pisac ze sie rozleci. Silnik jest japonski a czesci chinskie ( w sensie plastiki) zreszta tak jak juz kolega wczesniej napisal ze te modele zostaly proetkowane i wykonane przez polskiego inzyniera. Wiec mysle ze nie ma co nazekac jak na taka mieszanke.

Specjalista...
Na co podważasz zdanie Pietro i Patryka?
Nie jesteś zorientowany, a się wypowiadasz...
Uświadomić Cie muszę. Patryk zawodowo naprawia skutery i jest obeznany w temacie. Pietro tak samo, trudno im dorównać wiedzą, a ty się wymądrzasz jakbyś był starym kierowcą...
Aha i jeszcze jedno. Co z tego, że twojemu koledze tyle leciał? Prędkość dobrze zmierzona to prędkość mierzona gps'em. Także więcej jak 115km/h to ten twój kolega nie jechał bo licznik zawyża prędkość. Nie znasz się, a się wymądrzasz...

Zaproponujecie jakiś cylek 175cc? By bym bardzo wdzięczny

Jeżeli chcesz sobie szybko pojeździć to polecam honde nsr 125 lub aprilia rs 125, tyle że dużo palą.

Chce wymienić cylinder na większy zaproponujecie jakiś który będzie pasował>?

A jak Ci zależy na szybkości i mocy w 125 ccm to poszukaj Yamahy 125 2t używanej. Znajomy to ma i po odblokowaniu ma 32 KM http://pl.wikipedia.org/wiki/Yamaha_TDR Taka jak ta tylko on Gps'em mierzoną prędkość V-max ma 140 - 150 km/h.