Jaki gaźnik pod cylinder 70 ccm?

refresh

refresh..

ile będzie palił to zależy jak ustawisz mieszankę ;) im bardziej bogata tym więcej będzie palił ;)

u mnie w 4T Naraku 72ccm z irydówką NGK pali narazie ~2,5l/100km na seryjnym gaźniku i dyszy głównej - jak dotrę to zmienię dyszę na 86 i napiszę ile pali ;) podejrzewam, że powyżej trójki to będzie bo nie będę go oszczędzał ;)

pzdr

ale na gazniku 19mm nie bedzie wiecej palil niz 4l?

refresh

Ja bym tak bardzo nie ograniczał się w tym spalaniu. Po kiego grzyba zmieniałeś cylek jak nie masz kasy na benzynę... A co do gaźnika, wystarczy zmienić dyszę na większą, w tym wypadku 80-85.

Gówno prawda w 2t przy zmianie cylindra trzeba dać gaźnik 19/21mm chodzi o chlodzenie to nie silnik 4t wymiana dyszy na większą nic ci nie da

a 17mm (DOBRE 17mm) to minimum. Seryjne 12 i 14mm są bez szans. Nie podołają przy wysokich obrotach chyba że sie bedzie kręcił do 7-8 tyś max
Przy wymianie gaźnika trzeba pamiętać o tym żeby dolot do gaźnika był odpowiednio szeroki oraz żeby łącznik gaźnika z cylindrem też miał odpowiedni przelot. I to sie wiąże z wymianą tych elementów

A panowie, to się interesują archeologią, że odkopujecie temat sprzed roku, czy po prostu korzystacie z internet explorera?

nie, ja odkopałem sprzed 28 minut :)

Podpinam się, mam podobna potrzebę