Grupa Śląska - nasze wycieczki

No to teraz obowiązkowo wyjazd do Częstochowy. Tylko że nie wiem na który termin się zdecydować. 13-go ma padać deszcz, może więc 27-go?

Ja jeśli dotrę do końca silnik to w tym późniejszym terminie mógłbym jechać;)

W paradzie obowiązuje lajtowe tempo, więc nie musisz się obawiać o docieranie. Zbieramy się na dużym parkingu za zamkiem w Olsztynie koło Częstochowy - w eskorcie policji kilka tysięcy jednośladów rusza na paradę. Msza nie jest już obowiązkowa :-)
Wrażenia z imprezy niezapomniane. Dla każdego powinien to być obowiązkowy wpis w kalendarzu motocyklisty i skuterzysty. Tam nie ma podziałów na motocykle , skutery. Liczy się udział w imprezie, integracja z innymi. Ja ze swojej strony zachęcam gorąco.

Bardziej chodzi mi o dojazd z Katowic do Częstochowy, Ale mam już 400km docierania więc myślę że się pojawię;)

No to sobie wyjedziesz godzinkę wcześniej. Bocznymi drogami spokojnie lajtowo z częstymi postojami jakoś dojedziesz. Nie popadajmy w skrajności. Docieranie to nic przerażającego. Pamiętaj tylko żeby nie przegrzewać silnika, jedź ze zmiennymi prędkościami - i tyle!
Motorowery są prostymi konstrukcjami. W swojej prostocie trudno cokolwiek zepsuć, jeśli z premedytacją nie jedziesz z odkręconą manetką na maxa.

Prawdopodobnie tak zrobię, dzięki za poradę;)

A ja jestem z pod Częstochowy ~15km:DAle nie ma z kim jechać nawet...

To podjedź do Olszyna pod zamek - znajdziesz tam kilka tysięcy kompanów do wspólnej jazdy do Częstochowy :-)

Chętnie, gdybym miał z kim tam jechać, kolega po operacji nie może chodzić więc nie ma z kim;| a drugi sprzedał maszynę...

Dlatego jest to forum i ten dział. Na pewno się ktoś odezwie z Twojej okolicy i będziesz miał kompana do wspólnej jazdy.

Benek Jak zrobie maszyne to lecimy śmigać :P

OstRy - działaj, działaj - sezon ucieka a tyle jeszcze przed nami.
W wolnej chwili zapraszam na moją stronkę www.motosilesia.com.pl - z każdym weekendem będzie coraz więcej filmików z naszych wypraw :-)
Czuj się zaproszony - jak coś to wbijaj na czat na tej stronce - na pewno się odezwę - ugadamy się gdzieś na trasie.
Pozdrawiam.

Krzoku jeśli ten kumpel co leży chory ro dobry kumpel to ogarnij jego sptzet i śmignij se sam a jemu wysyłaj foty ze śmigania

Mam swojego Torosika el Diablo:D Może do samej Częstochowy wpadne, zobaczę jeszcze co tego 27-go będzie:D A chodziło że tak samemu jechać, nikogo nie znając to trochę głupio:D A w Częstochowie Jasna Góra, czy jak bo nie byłem nigdy i nie orientuje się?:D Bo ja mieszkam z całkiem drugiej strony - od strony Wielunia:D

Mapka dla jasności- https://mapy.google.pl/maps?saddr=K%C5%82obuck&daddr=Olsztyn,+cz%C4%99stochowski&hl=pl&ie=UTF8&sll=51.602198,8.420066&sspn=18.578202,46.538086&geocode=FbWvCAMd2fMgASmLDlgQ6LsQRzGgQsgj0JKSmA%3BFf1kBgMdOAEmASn3gTQFhjUXRzFl75bkCMC8Og&oq=olsztyn,+cz&mra=ls&t=m&z=11

PS: Jeżeli mógł by ktoś podać więcej info itp był bym wdzięczny;) I ile os około będzie:D

Kilka tysięcy :-)
http://rajdkatynski.net/
http://motozjazd-czestochowa.pl/

Nooo:) Jeżeli mi nie wyskoczy praca( w soboty czasami pracuję, dowiem się 1-2 dni wcześniej) to najprawdopodobniej się zjawię;)

Krótka relacja ze zlotu w Częstochowie:

https://www.youtube.com/watch?v=xtuC_hGmrCk&feature=youtu.be

Podobno było ponad 30tys. jednośladów!

Byłem w Częstochowie w ostatni weekend. Przejażdżka z Warszawy udała się. Wzorem kilku lat ubiegłych rozpocząłem tam oficjalnie sezon. Było dużo maszyn, ale nie tyle ile bywało przed podziałem imprezy. Dało się odczuć niechęć Policji do nas. Pewnie zupełnie inaczej będzie na imprezie po świętach organizowanej przez Prezydenta Miasta. Teraz Policja tylko stała z założonymi rękami. Wcześniej pomagała dojechać i wyjechać z miasta. Ponadto tragicznie jest wjechać od strony drogi 8. Rozkopane jest główne skrzyżowanie i każdy je przejeżdżał. Ogólnie było super. Miało tego dnia padać, ale pokropiło tyle ile ksiądz w kościele kropidłem.

Ja z kolegami na wałach

Widok z wałów na godzinę przed mszą.

26-go kwietnia znowu pojadę na zlot do Częstochowy.
Na pewno będzie fajnie :-)