Duży skuter 125 ccm na 195 cm wzrostu.

Ja zawsze na światłach ruszam pierwsza, fakt po kilku chwilach mnie prześcigają ale po części dlatego, że nadal go docieram ale też dlatego, że nie mam parcia na ściganie, natomiast wiem, że ważnym jest szybko ruszyć - zwłaszcza gdy sznur aut za mną :)

Docierasz czy już dotarłaś? Bo pisałaś, że już chyba po i nawet przegląd zaliczony :)
Ja odkręcając manetkę do 8k obrotów wszystko w tyle zostawiam. Tak do 60km/h.

(Do autora) Może spróbuj sprawdzić Romet Maxi 125, ale wersję z 2015 roku, a nie 2014, wydana rok po to całkiem możliwe, że coś w niej ulepszyli,. taki lifting. Choć ta z 2014 bardziej mi się podobała z wyglądu.

Cruel napisał:

Docierasz czy już dotarłaś? Bo pisałaś, że już chyba po i nawet przegląd zaliczony :)
Ja odkręcając manetkę do 8k obrotów wszystko w tyle zostawiam. Tak do 60km/h.

Dobre pytanie - bo słyszałam dwie opinie... że po 300 km już można a inni mówią, że dopiero po 1000 :>
Ja już jeżdżę i tak z 80 ale to dopiero teraz.. wcześniej starałam się 60 :>

Bylem dzisiaj w Hondzie. Mierzyłem się do FORZY. Żenada. Kierownica wali w kolana. Ogólnie to bardzo fajny skuter. Wygodna szeroka kanapa. Super design. Ale 20k za średniej wielkości skuter to rozbój w biały dzień. Nijak ma się do dużej FORZY.
Ciekawa jest jednak CB125F. Siadłem i pasuje idealnie. Wygląd fajny, cena dość atrakcyjna. Tylko że może być ciężko kupic bo Honda PL sprowadziła uwaga... 80 szt. Sprzedawca nawet nie chce słyszeć o jakiejkolwiek nawet symbolicznej obniżce.

Zatem ja wciąż myślę. Dzisiaj szala chyba się nieco przesunęła w kierunku J123.

Ja chcę podjechać to sprawdzić. Chociaż mam obawy kupować sprowadzany, nie wiadomo czy nie jest po jakimś szlifie.
Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu?

http://otomoto.pl/oferta/yamaha-x-max-limited-sport-edition-125-maxi-kat-b-ID3hjIHe.html

Przy sprowadzanym nie unikniesz podwyższonego ryzyka... Zazwyczaj są po jakichś przejściach, bo inaczej nie da się ich tanio kupić z kraju pochodzenia... ale równie dobrze mógł mieć tylko niewielki szlif...
Obejrzyj lagi, sprawdź jak idzie po prostej po ^puszczeniu^ kierownicy... Silnik ma być suchy, bez żadnych wycieków i niewyczyszczony na błysk... Napęd to samo... Stan zużycia opon vs. przebieg deklarowany... Pownien mieć typowe obtarcia eksploatacyjne... ich całkowity brak może świadczyć o wymianie/lakierowaniu elementów skutera...
Obejrzyj też sprzedającego... czy spójne jest to co mówi, z tym co widzisz...
Ryzyko i tak pozostanie... ;)))