Tą Hondę jako ciekawostkę podałem, bo:
-maluśka na 1 osobę, 60kg wagi, raz do tramwaju po schodkach sam wniosłem :) Taa, raz się i coś przy gaźniku rozkręciło, więc zawiodła.Ponadto wymiany wymagał jeden cybant i przekaźnik kierunków chyba :)
-wolna-ok 45-50, ale sprzęgło fioletowe jak śliwka
-brak części do niej
To musiał być sprzęt... Szkoda, że teraz już takich nie robią... Gdybym taki dorwał to naprawdę... Ale ze świecą szukać...
ja sobie wczoraj kupiłem wariator wm za 4 dychy bo potrzebowałem szybko naprawić i nawet jestem miło zaskoczony osiągi o wiele lepsze niż wcześniej dzięki rolkom 5.5g . to moja 1 wymiana wariatora w leciwym już baotianie orginalny 20000 zrobił
Można użytkować i WM Motor, ale trzeba mieć świadomość, że operacja plug&play może się nie opłacić. Ze względu na nieco większy gabaryt wariatora WM Motor i nieco krótszą tuleję (wszystko zawarte na foto poniżej), może się zdarzyć, że z nowym paskiem (18 mm szerokości) nawet *zamkniesz szafę*, ale może to być osiągnięcie jednorazowe (złuszczy się lub nawet urwie pasek napędowy, a im droższy, tym bardziej *gul* może wtedy skoczyć).
Gorsze, lepsze i w kolorze (Chinol coś objaśnić może).jpg
Więc, albo wypada udać się do tokarza i doprowadzić to do wymiaru wariatora seryjnego (operacja mało opłacalna), albo używać tulei z wariatora seryjnego (38,5 mm) i liczyć, że nie będzie już problemów. Ja zastosowałem obie powyższe opcje, bo bezkolizyjne użytkowanie jest dla mnie ważniejsze niż te licznikowe + 3 km/h więcej. W wariatorze WM Motor bieżnia rolek ma inny kształt, niż seria. Wario łagodniej się rozkłada i skuter płynniej rusza (72 cm3, sprzęgło z WM Motor ze sprężynkami +2000). Dobra sprawa na miasto (seria wypada tutaj bardziej ostro i nerwowo nawet).
Wiedzą się podzieliłem, każdy zrobi jak uważa i kupi co mu pasi. Proste.
Zabawa z wariatorem (i pozostałymi elementami przekładni CVT) to nawet fajna sprawa, ale nie używajcie do tego klucza pneumatycznego. Używajcie klucza dynamometrycznego i dedykowanej blokady do jego demontażu i montażu. I tyle w tym temacie. Pogadałem sobie. :D
Młody (izdebski12), lecisz teraz tylko na markowych częściach, to może byś kiedyś przetestował coś takiego:
http://allegro.pl/wariator-kompletny-naraku-qmb139-skutery-z-chin-i4100660807.html
Wyglądem niemal identyczny jak ten znienawidzony przez Ciebie wariator WM Motor.
Koleś ma tam dość dużą wiedzę o tym co sprzedaje i do czego to jest. Jest nawet lepszy od tego z Zawiercia. :D
Chinol_180 napisał:
Młody (izdebski12), lecisz teraz tylko na markowych częściach, to może byś kiedyś przetestował coś takiego:
http://allegro.pl/wariator-kompletny-naraku-qmb139-skutery-z-chin-i4100660807.html
Wyglądem niemal identyczny jak ten znienawidzony przez Ciebie wariator WM Motor.
Co Ty.. Wario to ja kupie Malossi Multivar.
Niekupuj tego szmelcu,ja przejechałem na tym wariatorze może z 1k i szlak trafił. Mówię ci niewarto oryginał jest pewnie lepszy. Ja dałem z przesyłką prawie 100zł także wiem o co chodzi.
Ja tyko filmik z moim WM po 1000 km
-
https://youtu.be/pFC_530b5Mk